İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor
Yozgat Belediyesi, Nohutlu Mahallesi Şahin Tepesinde 90 dönümlük alanda fidan dikimi yaparak ağaçlandırdı.

Belediye Başkanı Yusuf Başer, ağaçlandırma çalışması kapsamında, Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü personelinin yaptığı kampanyaya destek vermek için Şahin Tepesi'ne fidan dikme programına katıldı.

Başkan Başer, yaptığı açıklamada, ağaçlandırma çalışmalarına büyük önem verdiklerini kaydetti. Başer, "Yozgat’ı yeşil, yaşanılabilir bir şehre kavuşturmak için ağaçlandırma çalışmalarımız devam ediyor. Bu kapsamda, çeşitli alanları ağaçlandırarak hatıra ormanları oluşturduk. Nohutlu Mahallesi Şahin Tepesi'ne, geçen hafta 3 bin engelli vatandaşımız için 6 bin de öğretmenler günü anısına çam dikimi gerçekleştirdik. Bu programla da 90 dönümlük alanın ağaçlandırılmasını yaptık." dedi.

Yozgat’ın Milli Parkı olan Çamlık'a alternatif olarak yapılan Şahin Tepesi'nin ağaçlandırılmasıyla şehrin her açıdan güzel bir görünüme kavuşacağını söyleyen Başkan Başer, "Şahin Tepesi’nin ağaçlandırılmasıyla Yozgat yemyeşil bir görünüme kavuşacak. Buraya gelen vatandaşlarımız, eşsiz güzellikte şehri kuşbakışı buradan seyretme imkanına kavuşacak. Ağaçlandırılan 90 dönümlük alan birkaç yıl sonra vatandaşlarımızın en fazla uğrak yeri olacak. Burayı belediye park ve bahçeler müdürlüğümüz, belediye personeli adına yapılan kampanya doğrultusunda ağaçlandırdık. Dikilen mavi ladin ve sedir ağaçlarıyla da bir kaç yıl içerisinde bölge tamamen ağaçlandırılmış olacak. Yozgat’a karşılıklı iki orman oluşturacağız." dedi.

Ağaçlandırma çalışmalarına; Belediye Başkanı Yusuf Başer'in yanı sıra başkan yardımcıları Tevfik Bozkurt, Mehmet Taşdemir, Serdar Açıkgöz, meclis üyeleri, Park ve Bahçeler Müdürlüğü personeli katıldı.



Editör: TE Bilisim