Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı
Yozgat Devlet Hastanesi Müdürü Taner Yıldız, hasta vatandaşların sıra almak için kuyrukta bekleyip sıkıntı çektiklerini belirterek, yeni başlattıkları uygulama ile hastanede numaratör sistemine geçileceğini söyledi.
Sağlık anlanında vatandaşlara kaliteli sağlık hizmeti sunmanın gayreti içinde olduklarını dile getiren Yıldız, "Hastanemiz 1933 yılında yapıldı ve daha sonra 1961 yılında ek binalarla hizmet birimleri artırıldı. Hastanemizde park sorunumuz vardı. Araçları ile gelen vatandaşlarımız otomobillerini park etmek yer bulmakta güçlük çekiyordu. Biz mevcut park yeri alanını geliştirerek bu sıkıntıyı giderdik. Çevre düzenlemesini tamamladık. Hastanemizi teknoloji bakımından son model cihazlarla donanımı sağlanarak vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Acil bölümümüzle ilgili hazırladığımız proje ile bu yıl yer genişletmesi yapacağız. Çünkü acil adı üzerinde durumu hemen müdehale gerektiren kişilerin geldiği yer. O bakımdan burayla da ilgili ciddi çalışmalarımız olacak."dedi.
Sağlık alanında ülkede son yıllarda önemli gelişmelerin yaşandığı hizmet kalitesinin artırıldığını söyleyen Yıldız, "Ülkemizde ve Yozgat’ımızda sağlık alanında ciddi gelişmeler yaşanıyor. bizde bu gelişim sürecine yaptığımız çalışmalarla katkı sağlamaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımız hastaneye gitmeden Alo 182 hattını arayarak kamuya ait hastanelerden isteği doktordan randevusunu alabiliyor. Bunlar güzel gelişmelerdir. Randevuyu hastaneye gelerek alan vatandaşlarımız büyük sıkıntı yaşıyor. Çünkü yaşlı olan ayakta duramayacak kadar yorgun hastalarımız geliyor ve ekmek kuyruğu gibi sıraya girerek beklemek mecburiyetinde kalıyordu. Bu sıkıntının giderilmesi için nasıl bankalarda yada başka şubelerde işlem yaptıracak vatandaşlar numaratörden sıra alıp banka oturup sırasını bekliyorsa artık hastaneye gelen vatandaşlarımızda sıra beklemeden numaratörden sırasını alıp bankta oturacak."diye konuştu.

Hastanenin fiziki ve genel durumu bakımından gelişimini sürdürdüğünü söyleyen Yıldız, "Bizlere, bu hizmetlerin gerçekleşmesini katkı sağlayan başta Başbakan Yardımcımız Bekir Bozdağ, milletvekillerimiz Sayın Soysal ve Başer’e ve Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterimize teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim