Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı
Yozgat’ta işsizliğin önlenmesi, istihdamın artırılması ve iş gücü piyasasına nitelikli eleman kazandırmak amacıyla İş Kur İl Müdürlüğü ile Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ortaklığıyla düzenlenen iş garantili kurslara katılan bin 200 kişi meslek sahibi oldu. Yaklaşık bin 500 kişinin faydalandığı kursta, kursiyerlere kuaförlük, bilgisayar, halkla ilişkiler, mobilyacılık, kaynakçılık, tornacılık, sıhhi tesisat ve metal şekillendirme gibi 14 meslek dalında ücretsiz meslek edindirme kursları veriliyor.

İş garantili meslek edindirme kursları, gündüzleri okullarda öğrencilerin ders görmeleri nedeniyle akşam saatlerinde Endüstri Meslek Lisesi, Kız Meslek Lisesi ve çıraklık eğitim merkezlerinde devam ediyor. 6 aylık sürelerle devam eden kurslar sonunda başarılı olan kursiyerlere sertifikaları verilecek. Kurslarda, kursiyerlere, eğitime katıldıkları gün başına 20 lira harçlık ödenecek ve genel sağlık sigortaları İş Kurumu tarafından ödenecek. Kurs sonunda yapılacak sınavda başarılı olan kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilecek. Aynı zamanda sınav sonrasında başarılı olan kursiyerlerin bir bölümü eğitim aldıkları alanda istihdam edilebilecek. Bu kurslara katılabilmek için en az ilköğretim okulu mezunu, işsiz ve mesleğe uygun özelliklere sahip olmak gerekiyor. Kursiyerler, hafta içi 5 gün olan 90 ve 180 gün sürecek kurs sonunda sertifikalarını alacak.

Kursiyerleri ziyaret eden İŞKUR İl Müdürü Recep Öcal, istihdamın artırılmasına yönelik kursların düzenlenmesinin, nitelikli eleman yetişmesi açısından son derece önemli olduğunu söyledi. Öcal, "İŞKUR olarak Yozgatımızda yaptığımız iş gücü piyasası araştırmasında nitelikli eleman ihtiyacı olduğunu hissettik. Gerek işverenlerimiz gerekse sivil toplum örgütlerimiz nitelikli eleman ihtiyaçlarını bize ilettiler. Biz de piyasanın ihtiyaç duyduğu elemanları yetiştirmek üzere 2012 yılında bin 200 kişilik 14 meslekte meslek edindirme kursu açtık, şu ana kadar da 500’e yakın kursiyerimize sertifikalarını verdik. Kurslarımız devam ediyor. Geçen yıl kursiyerlerimize 7 milyon TL kaynak aktarılmıştır. Bu yıl ise bu rakam 8 milyona çıkarılmıştır." dedi.

Kursiyerlere günlük, kurs başı 20 lira haçlık verildiğini ve sağlık sigortasının İŞKUR tarafından yapıldığını ifade eden Öcal, "İşsiz vatandaşlarımız, burada hem meslek öğreniyor hem de az da olsa cüzi bir miktar aylık 460 TL bir para alıyor. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da piyasanın ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman yetiştirmeye devam edeceğiz. Kurs sonunda kursu bitiren elemanlarımıza birer sertifika vereceğiz. Bu sertifika ile hem Yozgat’ta hem Türkiye genelinde iş bulma şansları artacak. Piyasanın da ihtiyaç duymuş olduğu mesleklerde eleman yetiştirmiş olacağız." diye konuştu.

Kursa katılan işsiz vatandaşlar ise açılan kurslar sayesinde bir meslek sahibi olduklarını belirterek, İŞKUR’a, Yozgat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB), Ticaret ve Sanayi Odası (TSO)'na teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim