Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor! Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor!
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Yozgat İl Koordinatörlüğü geçen yıldan bu yılın mart ayına kadar hibe desteğinden yararlanan üreticilere 13 milyon 762 Bin lira hibe desteği verdi.

TKDK Yozgat İl Koordinatörü Veli Büke, yaptığı açıklamada çiftçilerin ve üreticilerin tarım ve hayvancılığın yanı sıra turizm ve diğer sektörlerde modern tesisler kurarak faaliyetlerini sürdürmeleri için yüzde 65 oranında destek verdiklerini söyledi.

Geçen yıl 7 dönem proje çağrısına çıkıldığını bunlardan 6 döneme kadar toplam 34 proje ile sözleşme imzalandığını belirten İl Koordinatörü Büke, "Bu sözleşmelerde ilgili olarak geçen yıl yoğun bir inşaat dönemi yaşadık. 22 üreticimizden inşaatı tamamlanan 17 yararlanıcıya 2012 yılı sonuna kadar 6 milyon 762 bin lira ödendi. Şubat ayında 3 milyon, Mart ayında da yine 3 milyon lira olmak üzere geçen yıldan bu ay sonuna kadar üreticilerimize 13 milyon 762 bin lira hibe desteği ödemesi yapılacak. 8. başvuru döneminde ise alınan 33 projenin incelenmesi devam etmekte olup tamamlanan projelerimiz en kısa sürede kurum merkezine gönderilecektir."dedi.

9. Dönem proje başvurularının devam ettiğini son başvuruların15 Mart tarihinde sona ereceğini vurgulayan Büke, "Proje hazırlığı yapan vatandaşlarımızın son günü beklemeden başvurularını teslim etmelerinin mağduriyetlerini giderme adına faydalı olacağını umuyoruz. Bir diğer husus ise internet adresimiz tkdk.gov.tr ve il koordinatörlüğümüzden değişen hususlar ile ilgili teknik destek almaları sağlıklı proje getirmesinde mutlaka gereklidir. 9. başvuru döneminde kurumumuza yüksek sayıda proje geleceğini tahmin ediyoruz. Projelerin son güne bırakılması teslim edilememe riskini taşımaktadır. Özellikle arıcılık alanında proje hazırlayanların bir an önce projelerini getirmesini bekliyoruz." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim