LAVANTA KOKULU KÖY LAVANTA KOKULU KÖY
Yozgat Özel Ergin Koleji öğrencileri tarafından Suriyeli mülteciler için başlatılan yardım kampanyası kapsamında öğrenciler biriktirdikleri harçlıklarının yanı sıra battaniye, kışlık elbise, ayakkabıları mültecilere gönderilmek üzere Kimse Yok Mu Derneği'ne teslim etti.
Koliler dolusu kıyafetleri Kimse Yok Mu Derneği'nin aracına kendileri taşıyan öğrenciler, Suriyeli mülteci kardeşlerine yardımcı olacakları için çok mutlu olduklarını belirtti. Öğrenciler,"Bizler harçlığımızı Suriye için açılan kumbaraya atarak biriktirmeye çalıştık. Ayrıca taze kullanılır kıyafetlerimizin yanı sıra evdeki battaniyelerimizi ve ilaçlarımızı da oradaki yardıma muhtaç kardeşlerimiz için göndereceğiz."diye konuştu.
Özel Ergin Koleji Müdürü Ali Acar da Suriye’de yaşanan vahşete değindiği konuşmasında ülke olarak her zaman mazlumların yanında olunduğunu söyledi. Acar," Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve ailelerimizle birlikte böyle bir kampanya başlattık. Herkes tarafından da oldukça katkı sağlandı. Bugün yüz binlerce Suriyeli mülteciler ülkemizde zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyor bizlerde böyle bir kampanya düzenleyerek onların yaralarının sarılmasına bir nebze katkıda bulunalım istedik. Ben bu vesile ile kampanyamıza destek olan ailelerimize, öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum."dedi.
Kimse Yok Mu Derneği Yozgat İl Temsilcisi Halil Ceylan ise Türkiye genelinde olduğu gibi Yozgat’ta da Suriyeli mülteciler için yardım kampanyaların devam etiğini belirtti. Ceylan, "Okulumuza duyarlılıklarından ve örnek davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum. Şuanda sınırımızda 250 bin Suriyeli mülteci sıkıntı içersinde ülkemize sığınmış durumdadır. Derneğimiz bugüne kadar 150 TIR yardım ve 22 Milyon TL’nin üzerinde yardım yaptı. Yine derneğimiz mültecilerin bulunduğu çadır kentte bir sahra hastanesinde 8 doktor, 2 hemşire ve 2 eczacı günlük 400 hastaya bakıyor. Yine orada yemek fabrikamızdan günlük bin 200 mülteci kardeşlerimize yemek veriliyor. Bu tür yardımlarımız devam edecek. Ben bu bvesile ile Kolejimize yardımları için teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim