TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE! TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE!
Yüreğir Belediyesi Kültür Evleri'nde ÖSS ve SBS kursuna gelen öğrencilere yönelik düzenlenen ‘Kültür Evleri Gençlik Gezileri’ devam ediyor. Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, daha önce Kozan ve Tarsus’a giden 19 Mayıs Ahmet Yesevi Kültür Evi öğrencilerini, moral ve motivasyonlarını artırmak amacıyla Nevşehir, Ürgüp ve Göreme’ye gönderdi.

Başkan Mahmut Çelikcan, göreve geldikten sonra kültürel faaliyetlere büyük önem verdiklerini, bunu da yeni açılan kültür evleri sayesinde devam ettirdiklerini belirtti. İlçede kültürel çalışmalara çok ihtiyaç duyulduğunu belirten Başkan Çelikcan ‘Yüreğir dışına çıkmayan birçok insanımız var. Maddi durumları ve aile yapılarından kaynaklanan sebeplerden dolayı bu insanlarımız evlerine hapsolmuş durumda. Önceki yıllarda başlattığımız maddi durumu iyi olmayan öğrencilerimize yönelik SBS kursları sayesinde birçok çocuğumuz çok güzel okullara yerleşti. Öğrencilerimizin moral motivasyonunu artırmak amacıyla tarihi ve turistik bölgelere geziler düzenliyoruz.’ diyerek sosyal ve kültürel çalışmaların devam edeceğini belirtti.

Kültür evlerinde öncelikli hedefin kadınlar ve çocuklar olduğunu belirten Çelikcan ‘Biz hizmeti vatandaşın ayağına götürüyoruz. Kadınlarımıza yönelik eğitim seminerleri, gençlerimize yönelik meslek kursları ve öğrencilerimize yönelik çok değişik kurslarla vatandaşlarımıza hizmet ediyoruz. Kalkınma Bakanlığı, Adana Valiliği SODES işbirliği ile Adana’da yapılacak 44 projenin 10 tanesi kültür evlerimiz de uygulanacak. Bu projelerden birçok insanımız faydalanacak.’ şeklinde konuştu.

Geziye katılan öğrenciler Başkan Mahmut Çelikcan’a teşekkür ederek, "Kültür evlerinde verilen kurslar sayesinde hem derslerimizde başarılı oluyoruz hem de sınavlara hazırlanıyoruz. Belki de hayatımızda göremeyeceğimiz yerlere gidiyoruz. Hobi kurslarına katılarak boş zamanlarımızı en iyi şekilde değerlendiriyoruz.’ dediler.
Editör: TE Bilisim