Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı

Merve Meram Abdullah Aymaz İlkokulu sosyal faaliyetler kapsamında Anaokulu 1.ve 2. sınıflara Zambak Çocuk Tiyatrosu’nun "Mikrobistan" adlı oyunu, okul konferans salonunda öğrencileriyle buluşturdu.

“Başkasının mutluluğu bizim mutluluğumuzdur’ ana fikri ile sosyal sorumluluk projesine devam eden Zambak Yayınları’nın Çocuk Tiyatrosu, anaokulu 1.ve 2. Sınıflara yönelik ‘Mikrobistan’ isimli oyununu sahneledi.


‘Mikrobistan’ isimli son oyununda temizlik ve hijyen konuları ele alınıyor. Sahne gösterileriyle temizlik, abur cubur yememe, dengeli beslenme, diş fırçalama, el yıkama, süt içme gibi çocukların günlük hayatta dikkat etmeleri gerekli konuları işleniyor. Müzik ve canlı performansla öğrencilerin beğenisini kazanan tiyatroyu Meram’da bulunan anaokulu ve kreş öğrencileri de izledi.


Evrensel değerlerin tiyatroyla veya farklı bir aktiviteyle öğrencilere öğretilmesinin önemli olduğunu vurgulayan Meram Abdullah Aymaz İlkokulu Müdürü Hüseyin Taş “Hem kendi öğrencilerimize hem de çevremizde bulunan anaokulu ve kreşlerdeki yaklaşık bin öğrenciye 4 farklı seansla tiyatro izletmiş olduk. Gelen öğrenci ve öğretmenlerimizin beğenisini kazanması ayrıca önemli oldu. Bu tip sosyal faaliyetlerle öğrencilerimizi hem rahatlatmış oluyoruz hem de motivelerini sağlıyoruz. Evrensel değerlerin derslerde işlenmesi ve sinema tiyatro gibi sosyal ve kültürel öğelerle de desteklenmesi çocuklarımızda kalıcı davranış kazanmalarına destek oluyor. Zambak Yayınlarının böyle bir sosyal sorumluluk projesiyle hizmet vermesi de ayrıca bir güzellik. Emeği geçenler teşekkür ediyorum.” dedi.



Editör: TE Bilisim