Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı
Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Zerk(Altınkaya) köylü kadınları, köylerinin birinci derece sit alanından çıkarılması için imza kampanyası başlattı. İçinde tarihi Selge Antik Kent'inde bulunduğu Zerk köyü Antalya'ya 150, Manavgat'a 78 kilometre uzaklıkta bulunmakta.

Tarihi köy, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Korumu Kurulu tarafından birinci derece doğal sit alanı olması yanı sıra Beşkonak Köprülü Kanyon Milli Park alanı içinde yer alıyor. 2 taraflı koruma altında köylüler, evlerinin bir yerine çivi çakamamaktan dert yanıyor.

Köylerinin birinci derece sit alanından çıkarılması için köylü kadınların imza kampanyası başlattıklarını belirten Fatma Öz, tarihi ören yeri ve Beşkonak Köprülü Kanyon Milli Park alanı içinde kalan köylerinde evlerinde düşen bir tahta parçasına çivi bile çakmanın suç olduğunu söyledi. Köylerinde bin kişinin yaşadığını site bağlı yeni ev yapımı olmadığı için yoğun göç verdiklerini belirten Öz, yetkilerden yıllardık çektikleri sıkıntılara çözüm bulması için imza kampanyası başlatmak zorunda kaldıklarını kaydetti.

     Öz, "Köyümüz hem sit alanı hem de milli park içinde olduğu için kapımız bozulsa tamir için bir çivi çakamıyoruz. Evimizin bozulan penceresini yaptıramıyoruz. Evin bir yerine çivi çakmak suç. Köyde bir çok aile mağdur oldu. Köyümüzün tek geliri tarım ve hayvancılık. Bir de Selge antik kente gelen turistlere köy kadınları yaptıkları el işlerini satarak sağlıyor." dedi. Öz, topladıkları imzaları başta devlet büyükleri olmak üzere ilgili bakanlıklara göndereceklerini kaydetti.

    Zerkli Fatma Dilek ise evlerinin içinde bozulan ahşap malzemeleri sit alanı korkusundan bir türlü tamir ettiremediklerini söyledi.

Editör: TE Bilisim