İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor
Türkiye genelinde uygulanan Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi (TARGEL) kapsamında, Kahramanmaraş’a 33 ziraat mühendisi ve 15 veteriner hekim ataması yapıldı. Tarımsal yayım faaliyetlerini etkinleştirmek ve bilginin doğrudan çiftçiye ulaşmasını sağlamak amacı ile Kahramanmaraş merkez ve ilçelerde görevlendirilen 33 ziraat mühendisi ve 15 veteriner hekim köylerdeki görevlerine başladı.

        Kahramanmaraş Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Emiralioğlu, yaptığı açıklamada, 6 yıldan bu yana uygulanan proje kapsamında, kentte 102 ziraat mühendisi ve 57 veteriner hekimin görev aldığını bildirdi. Emiralioğlu, çiftçilere modern tarım tekniklerini öğreterek, birim alandan alınan ürün miktarını artırmayı hedeflediklerini söyledi.

        Çiftçilerin köylerde görev yapan teknik personel ile iletişim halinde olmalarını isteyen Emiralioğlu, “İlimizde TARGEL projesi kapsamında istihdam edilen ziraat mühendisleri ve veteriner hekimlerin çalıştıkları köylerde birçok proje yürütüldü. Bu projeler sonucunda, tarımsal ürünlerde artışlar gözlenmiş ve yeni alternatif ürünlerin yetiştiriciliği yaygınlaşmıştır. Bitki hastalık ve zararlıları ile etkin mücadele, toprak tahliline dayalı gübreleme, yeni ve modern bahçelerin tesisi, hayvancılığın geliştirilmesi, kadın çiftçilerin yetiştirilmesi ve daha birçok konuda etkin olarak köylerde çalışmalar yürütülmüştür.” dedi.

Editör: TE Bilisim