LAVANTA KOKULU KÖY LAVANTA KOKULU KÖY
Belediye Başkanı Osman Zolan, her ölçüde ilk 10’da bulunan Denizli’nin daha önce 16 büyükşehir arasına olamadığını, bunu sağlamanın kendilerine nasip olduğunu belirterek, hedeflerinin halka, “İyi ki büyükşehir olmuşuz dedirtmek.” olduğunu söyledi.

Büyükşehir bilgilendirme toplantıları kapsamında Çal ilçesine ekibiyle birlikte giden Başkan Zolan, bir günde ayrıca Süller, Hançalar, Akkent, Ortaköy ve İsabey beldeleriyle Kuyucak, Çakırlar, Bahadırlar, Develler ve Kabalar köylerini ziyaret etti. İlk olarak Çal Kaymakamı Fatih Arıkoğlu’nu makamında ziyaret eden Zolan, büyükşehir olarak ilk talebi de aldı. Köylerin büyükşehir kapsamına kapanmasının morallerini bozmadığını söyleyen Kaymakam Arıkoğlu, “Çal, Denizli’nin önemli bir tarım bölgesi. Büyükşehir olunmasıyla birlikte yeni dönemde arazi toplulaştırılmasının önemi de büyük, çünkü bağlarımız bölük pörçük. Bu süreçte bunu başarırsak üreticiler için büyük fırsat olur.” dedi.

Zolan, daha sonra Çal Belediyesi’ne geçti. Çal Anadolu Lisesi Halk Oyunları ekinin zeybek göstesiyle karşılanan Zolan’a, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Çal Belediye Başkanı Hasan Gündüz’ü ziyaretinde üzümün önemini dile getiren Osman Zolan, kendisine ikram edilen çikolatayı geri çevirerek, “Çal’a bazı yasaklar getirilmeli. Büyükşehirle birlikte ilk olarak Çal’da çikolata ve şekerlenmenin yasaklanması gerektiği kanısındayım. Güzelim üzümü dururken çikolata ve şekerleme ikramına gerek yok. Çocuklarımız bence üzüme alışsın, kuru üzüm yesinler.” şeklinde konuştu.

İlçede tek tek esnafları dolaşarak hayırlı işler dileyen Başkan Zolan, ardından belediye düğün salonunda yapılan toplantıda büyükşehiri anlatarak, “Birçok güzellikleri olan ilçemiz Çal, birçok değerleri üretmiş ve bugüne taşımıştır. Birçok büyüğümüzü yetiştirmiştir. Tüm başkanlarımız gecesini gündüzüne katıyor ancak hayallerindekini, imkanlar kısıtlı olduğu için yapamadılar. Şimdi büyükşehir kapsamında o hayallerine kavuşacaklar.” dedi.

Editör: TE Bilisim