Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor! Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor!
Zonguldak’ta Spor Toto 3. Lig’de mücadele eden Zonguldak Kömürspor taraftarları, mevcut stadın yıkılarak yenisinin yapılması için imza kampanyası başlattı.

Bir araya gelen 1966 Zonguldakspor Taraftar Derneği, Genç Zonguldaklılar ve Ultra Elmas taraftarlar grubu, Zonguldak Emniyet Müdürlüğü’nce hazırlanan rapor doğrultusunda çökme tehlikesi oluşturduğu gerekçesiyle yıkım kararı verilen Karaelmas Kemal Köksal Stadyumu’nun yeniden aynı yere yapılması için imza kampanyası düzenledi. 100 bin imza toplayacaklarını anlatan 1966 Zonguldakspor Taraftar Derneği Başkanı Bayram Demir, "Biz stadyumumuzun yıkılıp aynı yerde yapılmasını istiyoruz. Başka yerde yapılmasını istemiyoruz. 100 binin üzerinde imza toplamayı planlıyoruz. İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Valilik ve Ankara’ya Spor Bakanlığı’na kadar sesimizi duyurmayı planlıyoruz. İnsanlar ttandımıza ilgi gösteriyor. Standı açtık, 2 saatte 2 bin imza oldu. Bu sayıyı 100 bine çıkaracağız." dedi.

Genç Zonguldaklılar Taraftar Grubu’nun amigolarından Zeki Beybeyoğlu da şunları söyledi: "Bizim amacımız taraftar grupları olarak birlik beraberliğimizi herkese göstermek. Biz sahipsiz kentin çocuklarıyız. Biz her yerde bu yokluğu hissediyoruz. Şehrimiz pis, stadımız yıkılıyor. Bu Zonguldak’ın tek eğlencesi var o da Zonguldakspor. İnsanlar çoluğunu çocuğunu alıp maçlara gidiyor, onu da elimizden alacaklar. Biz buna izin vermiyoruz. Şimdi bunun için imza kampanyasına başladık. Gerekirse yürüyüş yapacağız."

Zonguldak Kömürspor taraftarlarından Taner Aslantürk ise 5 -10 bin taraftarla maça geldiklerini hatırlatarak, "Biz birçok Süper Lig takımından fazla taraftara sahibiz. Binlerce kişi stadı dolduruyor. Bu takıma bu stat yakışmıyor. Yıkılarak yenisinin yapılmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim