Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı
AB Yeşiller Meclis Grup Başkanı Rebecca Harms, 14 Aralık’ta özgür basına karşı girişilen hukuksuz uygulamayı duyurusu yapılmış bir tutuklama dalgası olarak değerlendirdi.

Hükümet partisinin üyelerine yönelik yolsuzluk suçlamalarını kamuya duyuranların takibe uğradığını söyleyen Harms, “Cumhurbaşkanı Erdoğan suçlamalara açıklık getirmek yerine gazetecilere karşı soruşturma açtırıyor ve onları hapse attırıyor.” dedi. Bundan özellikle Zaman ve Samanyolu’nun nasibini aldığını kaydeden politikacı, “Ancak aynı zamanda hükümete muhalif diğer basın da baskı altına alınıyor.” şeklinde konuştu.

Tutuklamaların basın özgürlüğüne vurulmuş bir darbe daha anlamına geldiğine dikkat çeken Harms, AB’den gazetecilerin derhal salıverilmesi için Türk hükümetini sıkıştırmasını istedi. Yeşiller partili politikacı, “Türkiye’deki endişe verici siyasi değişikliklerde ortak bir sorumluluk taşıyoruz. AB, Türkiye'de olup bitenlere daha fazla ilgi göstermeli. Türkiye, İslam ülkeleri arasında her zaman en fazla demokratik gelişme gösteren bir ülkeydi. Fakat şimdi sadece geriye gidiyor.” dedi.

Artık Türkiye’de gerçek anlamda basın özgürlüğünden söz edilemeyeceğini anlatan Harms, “Medyanın büyük bir bölümü devlete yakın; eleştirel haber yapmak isteyen basın mensuplarına çok büyük baskı uygulanıyor. Kısmen eleştirel haber yapabilen ve muhalefet güçleri tarafından desteklenen medya baskı görüyor, hatta ekonomik baskıya maruz kalıyor. Bunu kabul etmek mümkün değil.Bütün bunlar, bağımsız, eleştirel haberlere karşı yasaların suiistimal edildiğinin göstergesidir.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim