İşgalci Çin, Doğu Türkistan’ın müdafii Prof. Karluk’un 90 yaşındaki annesini katletti İşgalci Çin, Doğu Türkistan’ın müdafii Prof. Karluk’un 90 yaşındaki annesini katletti
Dünya genelinde yılda iki milyar ton gıda maddesinin çöpe gittiği ve bunun tüm gıda maddelerinin hemen hemen yarısına tekabül ettiği ortaya çıktı.

Süddeutsche Zeitung (SZ) gazetesinin internet sayfasında yer alan bir habere göre birçok gıda maddesinin vatandaşların buzdolabına girmeyi dahi başaramadığı belirtildi. İngiliz ‘Institution of Mechanical Engineers’ adlı derneğin yaptırdığı araştırmada, yol olmadığı için tarlada çürüyen sebze/meyve, standartlara uymayan sebzeler, süper marketlerin en taze sebzeleri istemeleri ve süper marketlerin derin donduruculardan bazı gıdaların doğrudan çöpe atıldığı gibi farklı nedenlerle her yıl 1,2 ila 2 milyar ton gıda maddesinin çöpe gittiği belirtildi.

Birleşmiş Milletler’in (BM) 2011 yılına ait bir raporunda da yaklaşık 1,3 milyar ton gıdanın ziyan edildiği ve bu yiyeceklerin aslında 3 milyar insanı doyurmaya yeteceği hesaplanıyor.

Editör: TE Bilisim