Fatsa Gerçeği!.. Fatsa Gerçeği!..
Ordu Ziraat Odası Başkanlığı’na 16 Aralık tarihinde yapılan ve Necat Avcı’nın başkanlığa yeniden seçildiği seçim,
Yüksek Seçim Kurulu(YSK) tarafından, daha önce görevden alınan meclisin yaptığı seçim olması nedeni ile geçersiz sayılarak iptal ediliyor.

24 bin kayıtlı üyesi ile, 190 bin çiftçiye hizmet veren, 27 personel istihdamı ile Türkiye genelinde 750 ziraat odası arasında birinci sırada yer alan Ordu Ziraat Odası'nın Başkanı Necat Avcı, konu ile ilgili Cihan Haber Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, "Böyle bir olay karşısında ancak üstünlerin hukuku galip gelmiştir diyebilirim." dedi.

Başkan Avcı yetkisi olmadığı varsayılan meclisin seçimden önce yani 12 Aralık tarihinde görevden alındığını, seçimin ise 16 Aralık’ta yapıldığını belirterek, "Seçim tarihi bir ay öncesinden alınmıştı, meclis ise görevden 12'sinde alınarak 16 Aralık tarihinde seçim yapılmıştır. Dolayısı ile seçim günü yetkili bir meclis mevcuttu. Seçime gölge düşürecek her hangi bir olay vukuu bulmamıştır. Bu olay karşısında ancak üstünlerin hukuku galip gelmiştir diyebilirim." diye konuştu. Yargının vereceği karara saygılı olduklarını ifade eden Avcı, yaşanan olay karşısında hukuki mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.

Editör: TE Bilisim