Ardahan Ülkü Ocakları İl Başkanlığı Ardahan Ülkü Ocakları İl Başkanlığı
Ardahan’ın Göle ilçesinde yüksek ot fiyatlarından dolayı meralarda bırakılan başıboş atlar, soğuk havadan olumsuz etkileniyor. Göle Kaymakamı Fatih Özdemir, kurduğu bir ekiple soğuğa terkedilen atları toplayarak, Mera İlçe Tarım Hayvancılık İşletme Müdürlüğü binasına ait depolara götürüyor. Bir süre bu depolarda barınan atlar, daha sonra toplanan atlar sıcak bölgelere sevk ediliyor.

Vatandaşın, dışarıda bırakılan atların telef olmaması için bir çözüm bulması gerektiğini vurgulayan Özdemir, şunları kaydetti: "2012'de mevsim şartlarından dolayı bölgede ciddi bir ot sıkıntısı yaşandı. Bununla birlikte birçok vatandaş atına bakmamak için dışarı terk etti. Dışarıda kalan soğuk ve açlık nedeniyle telef oluyordu. Biz de buruma kayıtsız kalamadık. Kendimizce bir çözüm bulduk. Dışarıda bulunan atları toplayarak daha sıcak olan bölgelere sevk ediyoruz. Böylece hayvanları yaşamlarını idame ettirmelerini sağlıyoruz."

Vatandaşlardan atlarını dışarı bırakmamaları çağrısında bulunan Kaymakam Özdemir, şu ana kadar toplanan 25 atı sıcak bölgelere sevkini yaptıklarını, dışarı tespit ettikleri 20’ye yakın atı da yakalayıp uygun yerlere sevkini yapacaklarını dile getirdi.

Gelen hayvanların sağlığıyla yakından ilgilenen Veteriner Hekim Gizem Aktürk, gelen birçok atın soğuklardan olumsuz etkilendiğini, açlıktan bitap düştüğünü dile getirerek, etrafa hastalık bulaşmaması için atların sağlık kontrollerinin ardından sevkini yaptıklarını söyledi.

Vatandaşlar ise yaşanan ot ve saman sıkıntısından dolayı atları dışarı saldıklarını, yüksek fiyatlar nedeniyle saman alamadıklarından dert yandı.

Editör: TE Bilisim