Millî şair yazar eğitimci merhum Dilaver Cebeci üstadım Millî şair yazar eğitimci merhum Dilaver Cebeci üstadım
Pop müziğinin güçlü sesi Zeynep Casalini, bu kez yanık bir türküyle hayranlarının karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Yaptığı her albümle müzik listelerine iddialı girişler yapan Casalini, Nida Tüfekçi'nin Yozgat yöresine ait 'hastane önünde incir ağacı' isimli türküsü için stüdyoya girdi. Normalde türkü gırtlağına sahip olmadığını ve zorlandığını söyleyen Casalini, "Ama acayip çalıştım ve çok etkileyici bir sonuç ortaya çıktığını söyleyebilirim. Dinleyen herkes öyle söylüyor. Benim türkü seslendirdiğime ise inanamıyorlar." dedi.

Uzun süredir Bodrum'da yaşayan Zeynep Casalini, yaz sezonuna yeni bir albümle girmeyi planladığını anlattı. İçinde Azeri sanatçı Murad Arif'in besteleriyle Necati ve Saykolar grubundan Necazi Karadayı'nın söz ve müziğini yaptığı bir parçanın da olduğu albümde bol bol cover seslendirdiğini belirten Casalini, albüm şarkılarının çok yakında televizyon ve radyolarda dönmeye başlayacağını müjdeledi.

Doğum yaptıktan sonra müziği bıraktığı yönündeki söylentilere içerlediğini belirten ünlü sanatçı, "Ben hiçbir zaman durmuyorum. Müziğe sadece 9 ay ara verdim. Kızım Defne 9 aylıkken haftada dört gün deli gibi çalışıyordum. Sırf geçen sene üç tane klip çektim. Tüketim sisteminin insanlara verdiği ön yargılar bunlar. Sürekli gazetede, televizyonda olmadığınızda dünya işlerinden bihabersiniz gibi. Biz hiçbir zaman durmuyoruz. İsteyen takip ediyor, biliyor." diye konuştu.

"BOŞANMAM HABER DEĞERİ TAŞIMIYOR"

Tahsin Berk'ten boşanması ile ilgili soru üzerine ise "Haber değeri yok" diye geçiştiren Casalini, "Boşandım evet ama dünyada olan o kadar korkunç şeyler var ki. Bu haber değeri taşımıyor bence. Bir takım sebeplerden dolayı arkadaşça ve dostça ayrıldık. Bir husumetimiz yok. Üzücü ama olmayacak bir şeyi devam ettirmek mümkün değil bizler için. Herkes için hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

"SANATÇILIK İKİ SALLA, İKİ SANSASYONEL OL DEMEK DEĞİL"

Son dönemde Türkiye'de yaşanan olayların kendisini çok üzdüğünü söyleyen Zeynep Casalini, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çok kötü bir sezon bekliyor herkes. Zaten sürekli felaket oluyor. İnsanlık büyük bir sınav veriyor bence. Umarım insanlık kazanır. Umarım doğayla barışık kararlar alır insan. Şu an aslında yaşanacak bir durum değil. Olaylar yüzünden medyada o program bu program çıkmak istemiyorum. Çünkü çok yalan, çok gerçeğe uzak. Ben gerçek bir insanım, gerçek bir anneyim, gerçek bir sanatçıyım. Bu lafı da sevmiyorum ama. Sanatçının görevi de doğruyu gerçekten söylemek ve insanlara bunu göstermektir. İki salla, iki sansasyonel ol bu değil sanatçılık. Ama bizim memleket böyle ne yazık ki. Dolayısıyla en çok istediğim şey sanatçıların da desteğiyle insanların iyi ve doğru bir yola girmesi."Cihan

Editör: TE Bilisim