Milli Eğitimin Milliliğine Bir Dokunuş Milli Eğitimin Milliliğine Bir Dokunuş
 Olcay KILAVUZ'un basın açıklaması şu şekilde:

"İsrail bir haftadır kara, hava ve deniz yoluyla Filistin’e yönelik bir ölüm harekâtı başlatmış bulunmaktadır. Şu ana kadar 300’den fazla masum sivil şehit olmuş, binlerce insan yaralanmış ve binlerce insan da evsiz kalmıştır. Bu acılı durumun, tüm Müslümanlar için son derece büyük bir önemi olan Ramazan ayında yaşanması ise üzüntümüzü bir kat daha artırmıştır. Bu vesileyle şehadet şerbetini içen dindaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet, geride kalanlara ise sabır ve güç temenni ediyoruz.
İsrail’in insan hakları ve hukuku hiçe sayan tavrı, uygar dünyada her zaman olduğu gibi şimdi de hiçbir karşılık bulmamıştır. Bundan daha acısı ise, İslam âleminin içerisinde bulunduğu sessizlik ortamıdır. “Mü’minler birbirinin kardeşidirler” ayeti kerimesinin somut manada karşılık bulmaması Müslümanlar açısından son derece hazin bir durumdur.
İsrail’in bu sorumsuz tavırlarına “kınama mesajlarından” başka hiçbir şey yapılamaması, tüm dünya Müslümanlarını düşünceye sevk etmelidir. Bu hadise, İslam âleminin yeni bir ruh ve dirilişe ihtiyacı olduğunu göstermektedir. Ülkü Ocakları, zulüm nereden gelirse gelsin her zaman karşısında olmuş; mazlum kim olursa olsun onların sesini duyurmaya gayret etmiştir. Filistin’in maruz kaldığı bu zulmün bir an önce sona ermesini niyaz ediyor; İslam âlemine bu konuyla ilgili somut adımlar atma çağrısında bulunuyoruz.
Biliyor ve inanıyoruz ki, zulüm asla payidar olamayacaktır!"

Olcay Kılavuz – Ülkü Ocakları Genel Başkanı
20 Temmuz 2014  

Editör: TE Bilisim