Almanya Mesleki Teknik Eğitimde neden başarılı? Almanya Mesleki Teknik Eğitimde neden başarılı?
ABD ve AB, Kuzey İrlanda’daki G-8 Zirvesi öncesinde serbest ticaret müzakerelerinin başlaması konusunu ele aldı.

Görüşmelerin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan İngiltere Başbakanı David Cameron, ekonominin canlandırılması için büyüme ve refahın artırılması gerektiğini dile getirdi. Cameron, ABD ve AB arasında serbest ticaret anlaşmasının sağlanması durumunda bunun AB’ye 100 milyar Sterlin, AB’ye 80 milyar Sterlin ve dünya ekonomisine de 85 milyar Sterlin katkı sağlayacağını söyledi. Cameron, aynı şekilde 2 milyon ek istihdam ve malların ucuzlamasının da mümkün olacağını dile getirdi.

AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ise bu konudaki ilk tur müzakerelerinin gelecek ay başlayacağını ilan etti. Mevcut ekonomik atmosferin, güçlerin birleştirilmesini gerektirdiğine dikkat çeken Barroso, “Daha da önemlisi bu şekilde 21. yüzyılın standartlarını belirleyecek ve güçlü küresel oyuncular olmaya devam edeceğiz.” dedi.

ABD Başkanı Barack Obama da küresel gayrisafi milli hasılanın neredeyse yarısını kapsayacak anlaşmayla mevcut ticari ilişkilerin daha da derinleşeceğini vurguladı. Kısa vadeli endişelerden sıyrılarak büyük resme odaklanılmasını isteyen Obama, “Diplomasi ve güvenlik alanlarındaki ittifakımız kadar güçlü bir ekonomik ittifak kurabileceğimize inanıyorum.” diye konuştu.

Bugün ABD ve AB’nin küresel ekonominin bel kemiği olduğunu vurgulayan AB Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy ise, “Bugün istihdam oluşturamıyorsak geleceğin istihdamının tohumlarını atmalıyız ve bu anlaşma da tam da bununla ilgili.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim