Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı
 Artık Amerikalı Müslümanların da muhteşem bir külliyeleri var. ABD’nin başkenti Washington’da yaşayan Müslümanlar, cuma namazını Amerika Diyanet Merkezi’nde kıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın işbirliğiyle inşa edilen merkez, ülkedeki Müslümanları aynı çatı altında buluşturacak ilk Türk İslam Merkezi olacak. Merkezin açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Diyanet İşleri Başkanı Görmez’in katılımı ile 2 Nisan 2016 tarihinde gerçekleştirilecek.

ABD’DE ÇİFT MİNARELİ İLK CAMİ

Cami merkezli bir kompleks olan Amerika Diyanet Merkezi’nde, kültür merkezi, cemiyet binası, konuk evi ve geleneksel Türk evleri de yer alıyor. Merkezdeki cami, 16. yüzyıl dönemi Osmanlı mimarisine uygun yapıldı. ABD’deki iki minareli tek cami olan ibadethanede, avlu da dahil aynı anda 3 bin kişi ibadet edebilecek. Merkezde, İslam dininin temel kaynaklarına dayalı doğru ve güncel bilgiyle toplumun din konusunda aydınlatılması, inanç, ibadet ve ahlak esaslarıyla ilgili topluma rehberlik edilmesi, adalet, barış ve karşılıklı anlayış temelinde ilişkiler geliştirilmesi amacıyla çalışmalar yürütülmesi hedefleniyor.

Editör: TE Bilisim