Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli
 Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklama yaptı.

AKP Genel başkan adayı, 2. Olağanüstü Büyük Kongre'de seçilmesi durumunda Recep Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu'nun ardından AK Parti'nin 3. genel başkanı olacak.

Konuşmasına 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlayarak ve şehitlere anarak başlayan Çelik, Yıldırım'ın ismini duyurdu. 

AK Parti'nin kurucu genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a saygılarını arz eden Çelik, "Sayın cumhurbaşkanımız ile AK Parti kadroları arasında bir milim mesafe yoktur. Bundan sonra da olmayacaktır. AK Parti deyince dünya markası olmuş bir siyasi partiden söz ediyoruz" mesajını verdi.

Binali Yıldırım'ın aday olarak açıklandığı toplantıda Başbakan Ahmet Davutoğlu bulunmuyor. 

AK Parti'de genel başkan adayı olarak belirlenen Binali Yıldırım açıklama yaptı:

Bu vatan uğruna canlarını seve seve veda eden tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimizi şükranla anıyorum.

Hepinizin yakından takip ettiği gibi 22 Mayıs'ta büyük kongremizi gerçekleştireceğiz. Partimizin genel başkanına ve bütün kademelerdeki mensuplarımız hazırlıklarımızı büyük oranda tamamladık. Ak Parti demokrasi şölenine hazır.

Kurucularından biri olmaktan onur duyduğum AK Parti'nin genel başkan adaylığına layık görülmek benim için onurların en yükseğidir. Kongrede görevi devredecek olan Sayın Davutoğlu'na verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum.

İstişareler başarıyla tamamlanmış ve neticede genel başkan adayının kim olacağına karar verilmiştir. Şahsımın aday gösterilmiş olması dolayısıyla tüm parti mensuplarına bir kez daha teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum. 

Ak Parti bir dava partisidir. Dolayısıyla kurucu başkanımız, liderimiz başta olmak üzere tam bir uyum içinde çalışarak büyük Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz. 

Diyarbakır'a acıları paylaşmaya gitmeden önce milletimiz rahat olsun, terör belasını ülkemizin gündeminden çıkaracağız. 
Editör: TE Bilisim