TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE! TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE!
Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen) Kayseri Şubesi, her yıl olduğu gibi bu yılda geleneksel hale getirdiği kan bağışını yaptı. Sendika üyeleri kan bağışına büyük ilgi gösterdi.

Aktif Eğitim Sen Kayseri Şubesi Başkanı Ayhan Kaya, kendisinin de katıldığı kan bağışı programında, kan bağışı yapan üyelerine teşekkür etti. Ayhan Kaya, burada yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı: “Aktif Eğitimciler Sendikası olarak sosyal sendikacılık yapmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda sosyal sorumluluk projelerine her zaman destek olmaya çalışıyoruz. Geçen sene olduğu gibi bu yıl da üyelerimizle kan bağışında bulunmak için buradayız. Bu yıl, geçen yıldan farklı olarak bir öğretmen arkadaşımızın kızına ilik nakli için donör gerekiyordu. Bu da Kızılay Kan Merkezlerinde iki tüp kan örneğiyle tespit edilebiliyor. Eğer donör tutarsa sadece kan alınarak da ilik nakli gerçekleştirildiğini uzmanlar ifade ediyor. Bizler de Kayseri Şubesi olarak bu konuda farkındalık oluşturmak istedik."

Ülke genelinde kana çok ihtiyaç olduğunu, acil kazalarda ve ameliyatlarda hastaların kana ihtiyacı olduğunu belirten Kaya, şunları kaydetti: “Bu kan, acil durumlarda hastanın yakınları tarafından karşılanabilirken kimi zaman da karşılanamamaktadır. İşte böyle zamanda kan bağışlarının önemi ortaya çıkıyor. Ülkemizde düzenli olarak kan bağışı yapan kişi sayısı maalesef az. Organize halinde bağışlarla toplumda duyarlılık ve farkındalık oluşturmak bu açıdan önemli. Verdiğimiz kan ile belki de bir kişiye hayat vereceğiz. Bu bağlamda ilik nakli de hayatî bir mesele. Kimsenin kana muhtaç olmasını istemediğimiz gibi ihtiyacı olanın da kolayca ulaşabilmesi adına hepimize önemli görevler, sorumluluklar düşmektedir. Özellikle biz eğitimciler yetiştirdiğimiz öğrenciler ve ulaşabildiğimiz velilere kan verme ve ilik nakli konusunda duyarlılık oluşturmalı ve onları bilgilendirmeliyiz.”

Sendika Başkanı Kaya, kanlarıyla can veren tüm üyelere ve katılımcılara, duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederek, “Herkesin kanına sağlık. İnanıyorum ki bu ve bunun gibi kan bağışı kampanyalarının düzenlenmesi ve sürekli olarak güncel tutulması insanlar için hayati önem taşıyan kan bağışının alışkanlık haline getirilmesini sağlayacaktır.” dedi.Cihan

Editör: TE Bilisim