Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler! Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler!
Almanya Federal Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, “Irak’ta terör örgütü IŞİD ile mücadelede ilk başarılar elde edildi. IŞİD’in eline geçen bölgelerin yüzde 25’i geri alındı ve çok sayıda şehir kurtarıldı.” dedi. Suriye kriziyle ilgili Cenevre görüşmelerinde ilerleme sağlanabilmesi amacıyla Ortadoğu turuna çıkan Steinmeier, İran ve Suudi Arabistan’a yapacağı ziyaretler öncesi IŞİD karşıtı uluslararası koalisyonunun bulunduğu Roma’dan önemli mesajlar verdi.

Steinmeier, “Şimdi yapılması gereken sadece askeri zaferler düzenlemek değil, kurtarılan bölgelerin istikrarının da sağlanmasıdır.” göndermesinde bulundu. Açıklamalarının devamında, IŞİD’in, Beşşar Esed rejimine bağlı birliklerle rejim muhalifleri ve muhaliflerin de kendi aralarındaki çatışmalarından kazançlı çıkmayı sürdürdüğünü belirten Sosyal Demokrat Partili (SPD) Alman Dışişleri Bakanı Steinmeier, Esed’e “Başlatılan barış görüşmeleri kapsamında bir mesaj olarak kapalı bölgeler için insanı yardımlara izin ver.” çağrısında bulundu.

Steinmeier, “Bu güven telkin eden bir tedbir olurdu.” dedi. İran ve Suudi Arabistan’a da çağrıda bulunan Alman Bakan, “Suriye’deki çatışmaların bitirilmesinde anahtar rol oynayan iki ülkenin de bu bilinçle yapıcı hareket etmelerini” istedi. Steinmeier, “Tahran ve Riyad’tan, ikisine de ihtiyacımız olduğunu anlamalarını bekliyoruz.” dedi.

İtalya sonrası İran’a geçen Steinmeier, mevkidaşı Cevat Zarif ve Devlet Başkanı Hasan Ruhani ile görüşmelerde bulundu. Steinmeier daha sonra ise Suudi Arabistan’da Almanya’nın ev sahipliğinde yapılacak olan bir kültür festivalinin açılışına katılacak. Steinmeier en son Ekim 2015’de Kral Salman bin Abdülaziz ile bir araya gelmişti.

Editör: TE Bilisim