Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı! Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı!
İzmir’in sağlık turizmi potansiyelini yerinde incelemek için Almanya'nın başşehri Berlin’den gelen 13 kişilik heyet, Şifa Üniversitesi Bornova Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde incelemelerde bulundu. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın organizasyonuyla gelen, Alman Sağlık Konfederasyonu yetkilileri, seyahat acenteleri yöneticileri ve gazetecilerin yer aldığı 13 kişilik heyete Türkiye’nin Almanya Büyükelçiliği Kültür Müşavirliği yetkilisi Egemen Cantürk, İzmir Sağlık İl Müdür Yardımcısı Cengiz Balaban ile Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü yetkilileri eşlik etti. Program kapsamında bazı özel sağlık kurumları da ziyaret edildi.

Misafir heyeti Şifa Üniversitesi Radyasyon Onkolojisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Halil Armağan Arıcan, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Vedide Tavlı, Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Talat Tavlı ve Şifa Üniversitesi Hastanesi Uluslararası Hasta Departmanı yöneticileri karşıladı. Ziyaret sırasında bir sunum yapan Prof. Dr. Tavlı, Şifa Üniversitesi ve Hastanesi konusunda bilgi verdi. Şifa’nın sağlık hizmetlerinde 33 yıllık birikime sahip olduğunu, bu tecrübeyle birlikte sağlık alanındaki en gelişmiş teknolojiyi de kullandıklarını kaydetti. Sunumun ardından Alman yetkililer, Uluslararası Hasta Departmanı yöneticileriyle Almanya’dan İzmir’e hasta getirilmesi konusunda karşılıklı görüşmeler yaptı. Heyet daha sonra hastaneyi gezerek ziyaret programını tamamladı.

HEDEF, TERMAL ZENGİNLİĞİ TANITMAK

Gezinin İzmir ve Ege Bölgesi’nin başta termal olmak üzere sağlık turizmi alanındaki potansiyelini tanıtmaya yönelik olduğunu belirten büyükelçilik yetkilisi Cantürk, “Türkiye’nin termal tesisler yönünden zenginliği, Avrupa’da yeterince tanınmıyor. Bunu Almanlara göstermek ve tanıtmak istedik, çünkü Almanlar, termal konusunda öncelikle kendi ülkelerini tercih ediyor. Almanya dışında da genellikle Çek Cumhuriyeti, Macaristan ve Polonya gibi Doğu Bloku ülkelerine gidiyorlar. Özellikle bu turistleri ülkemize çekmeyi planlıyoruz. Sistematik bir çalışmayla böyle bir sinerji oluşturabileceğimizi düşünüyorum.” dedi.

Alman heyet, İzmir’den sonra Denizli’ye geçerek bazı termal tesisleri gezdikten sonra ülkesine döndü.

Editör: TE Bilisim