Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı? Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı?
Bingöl'de dün akşam şehit olan Uzman Çavuş Musa Saydam’ın annesi Ayhan Saydam, oğlunun cenaze töreninde, “Oğlum senin sözünü dinliyorum. ‘Ben ölürsem ağlama’ dedin ve ağlamıyorum.” dedi.

Şehit Musa Saydam’ın cenazesi ilk olarak Kırıkkale’deki Gündoğdu Mahallesi'nde bulunan evine getirilerek helallik istendi. Daha sonra Kırıkkale Nur Camii’ne getirildi. İkindi namazının ardından İl Müftüsü Bekir Gerek tarafından cenaze namazı kılındı. Daha sonra şehidin naaşı askerlerin omuzlarında taşınarak, top aracına konuldu. Cami çıkışından Hürriyet Caddesine kadar askeri tören yapıldı. Törenin ardından şehidin cenazesi Balışeyh ilçesi Akçakavak köyünde aile mezarlığına defnedildi.

Cenaze törenine Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, AK Parti milletvekilleri Oğuz Kağan Köksal, Ramazan Can, MHP Milletvekili Seyit Ahmet Göçer, Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, askeri erkan, cenaze yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Editör: TE Bilisim