Son Posta - Amerikada Türkçe Konuşan Kabileler Var. Son Posta - Amerikada Türkçe Konuşan Kabileler Var.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Afganistan ziyareti çerçevesinde başkent Kabil’de Afganistan Madenler Bakanı Vehidullah Şehrani ile bir araya geldi. Görüşmede Türkiye’nin Kabil Büyükelçisi Basat Öztürk de hazır bulundu.

Bakan Yıldız ve Afgan Bakan Şehrani, görüşme sonrası basın mensuplarının karşısına çıktı. Basına açıklamalardan bulunan Yıldız, Türkiye ve Afganistan’ın derin ve tarihi dostluğunun üzerine yeni işler bina edecekleri dile getirdi.

Yıldız, “Buraya biz herhangi ülke olarak bakmıyoruz. Burası bizim evimiz ve kardeşlerimizin bulunduğu yer. Buradaki her yaptığımız ve yapacağımız iş inşallah Afganistan’ın daha da normalleşmesine katkı yapacak. Kaynaklarından daha güzel olan Afgan halkına inşallah bu kaynakları arz etmede bizim de katkımız olmasını isteriz.” dedi.

Yıldız, “Biz Afganistan’a ve değerli kardeşlerimize inandığımız için buradayız. Bu kaynakları hep beraber çıkartmış olacağız. Bizdeki teknolojiyle buluşturacağız. Bu kaynaklarla bu teknoloji buluştuğu kadar yer altındaki kaynaklar yer üstüne çıkar.” ifadelerini kullandı.

Afgan Bakanı Şehrani ise Türkiye’nin ülkesinde petrol ve doğalgaz alanına yatırım yapacağını dile getirdi.

Yıldız, Türkiye ve Afganistan hükümetlerinin karşılıklı olarak bütün bu yatırımları desteklemekte olduklarını vurguladı.

Editör: TE Bilisim