Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Erdoba Elegance Otel'de düzenlenen akşam yemeğinde STK temsilcileri ve kanaat önderlerine hitap etti.

Doğu ve güneydoğuya büyük yatırımlar yapıldığını, teşvikler verildiğini, sanayi bölgeleri, hastaneler, okullar açıldığını anlatan Erdoğan, Mardin'de de bunu yaptıklarını ve neticesinde ilin eğitim, sağlık, toplu konut, ulaşım, turizm, tarım ve ekonomik gelişmişlik yönünden çok büyük mesafe kaydettiğini belirtti.

Erdoğan, "Az önce kardeşlerim, 5084 ile ilgili (Yatırımların ve İstihdamın Teşviki Hakkında Kanun) sordular, uzatılması hususunda, ben onu da söyleyeyim, çalışmasını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yürütüyor. Zannediyorum, önümüzdeki hafta içerisinde filan gündeme gelir. O da şudur, üçüncü bölge 3 yıl, dördüncü bölge 4 yıl, beşinci bölge 5 yıl, altıncı bölgede 6 yıl daha bunu uzatma şeklinde bir adımı attık" dedi.

Metin Külünk: Geri Kabul Anlaşması iptal edilmeli, Türkiye Avrupa'nın göçmen parkı değildir Metin Külünk: Geri Kabul Anlaşması iptal edilmeli, Türkiye Avrupa'nın göçmen parkı değildir

Anayasa süreci

Başbakan Erdoğan, yeni anayasa çalışmaları konusunda da CHP ve MHP ile uzlaşma sağlanamaması halinde halk oylamasına gitmek üzere, anayasa hazırlıklarını BDP'ye sunabileceklerini söyledi.

BDP'yle uzlaşı sağlanması halindeyse anayasa taslağını halka götüreceklerini belirten Erdoğan, "Bu parlamento çatısı alında olanlarla bütün partiler her şeyi beraberce konuşur. Komisyonda beraber oluyorsun, konuşuyorsun. Anayasa gibi önemli bir meselede, sivil bir anayasaya geçmek, darbe anayasalarından kurtulmak için biz bu tür riski alırız" dedi. 

Erdoğan, yeni anayasa konusunda gelecek aya kadar süreci devam ettirileceğini bildirdi.

Terörün 76 milyonun sorunu olduğuna dikkati çeken Erdoğan, kardeşlik sürecini yalnız götürmek istemediklerini, milletin tamamını, tüm inanç ve sivil toplum kesimlerini bu sürecin içinde görmek istediklerini dile getirdi.

Editör: TE Bilisim