Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..
 BDP milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Sebahat Tuncel, Aysel Tuğluk, Ertuğrul Kürkçü ve Abdullah Levent Tüzel "Barış Yürüyüşü" adını verdikleri etkinlik çerçevesinde 19-20 Şubat tarihlerinde Samsun'a gelecek. 
Ancak MHP ve Ülkü Ocakları duruma tepkili. Samsun Ülkü Ocakları Başkanı Batuhan Örs "İl yapılanmasının bile olmadığı bir yere gelmeleri manidar" derken, MHP İlkadım İlçe Başkanı Köksal Şimşek, sorunun bu şekilde değil mücadeleyle çözüleceğini belirtti. MHP Atakum İlçe Başkanı Mehmet Uzun 'Değil yürümek, Samsun'a bile sokulmamalılar' şeklinde yorum yaptı.

'GELMELERİ ÇOK GEREKSİZ'

BDP'nin ülkede terörü destekler bir tavır içinde olduğu sürece diyalogla bir şeyleri çözmenin mümkün olmayacağını ifade eden MHP İlkadım İlçe Başkanı Köksal Şimşek, "Ziyaretleri gereksiz ve samimiyetten uzak buluyorum. Göstermelik bu tip etkinliklerle sonuç alınacağını düşünmüyorum. PKK ve terör konusu müzakereyle değil, mücadeleyle çözülür. Bunu son zamanlarda yaşadığımız olaylarla defalarca gördük. O nedenle sorunu çözebilecek tek mercinin Milliyetçi Hareket Partisi olduğunu özellikle belirtmek istiyorum" diye konuştu.

'ŞEHRE BİLE SOKULMAMALILAR'

MHP Atakum İlçe Başkanı Mehmet Uzun ise, aslında bu durumun izahını AKP'nin yapması gerektiğini ifade ederek, "PKK ve terör belasını daha da büyük bir sorun olarak önümüze koyan AKP'ye sormak gerekiyor. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün şehri, kurtuluşun ilk adımının atıldığı şehirde bu insanların bırakın yürüyüş yapmalarını, şehre bile sokulmaması gerekiyor. Daha önceki ziyaretlerinde neler olduğunu gördük. Böylesine hassas bir dönemde böyle bir adıma ne gerek var? Samsun'da iyi şeyler olmaz. Yapılan işin tahrikten başka bir sonuç doğurmayacağını düşünüyorum" dedi.

'SAMSUN OLMASI MANİDAR'

Samsun Ülkü Ocakları Başkanı Batuhan Örs, yürüyüş adı altında yapılacak etkinliğin, gerekli mercilerden izin alındıktan sonra demokratik hak olarak yapılmasının normal olduğunu belirterek, "Samsun her ne kadar sık sık şehit veren bir il olsa da bütün bunlara rağmen sağduyulu davranıyor. Bu şehire gelebilecek durumda olmaları bile Samsun'un demokratik tavrının bir göstergesidir. Ancak atılan bu adımın da gereksiz, zamasız bir hamle olduğunu düşünüyorum. Samsun'da il yapılanması, tabelası olmayan bir partinin bu şehre gelmesi manidardır. Bunu yapma gereğini nereden duydular bunu çok merak ediyorum" şeklinde konuştu.

Barış BUDANOĞLU
Hedefhalk
Editör: TE Bilisim