Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş.. Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş..
 Kuzey Irak'a giden heyette yer alan Gültan Kışanak, PKK'nın 10 gün içinde kamu görevlilerin serbest bırakılacağını açıkladı.

Süleymaniye temaslarının ardından Erbil'e geçen BDP ve  DTK heyeti burada bir basın toplantısı düzenledi. Abdullah Öcalan'ın, PKK'nın Kandil'deki yöneticilerine yazdığı mektubu götüren BDP ve DTK heyeti Kuzey Irak'ta temaslarını sürdürüyor.

Heyet bugün Erbil'de BDP temsilciliğinde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak, Demokratik Toplum Kongresi Eşbaşkanları Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, geçen hafta İmralı'da Abdullah Öcalan ile görüşen Diyarbakır Milletvekili Altan Tan ile İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder katıldı.

KIŞANAK: KANDİL'DE GÖRÜŞTÜK

Toplantıda ilk konuşmayı yapan BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak, dün heyet olarak Kandil Dağı'nda Murat Karayılan başkanlığındaki KCK heyeti ile görüştüklerini açıkladı. Çok önemli bir süreçten geçtiklerini belirten Kışanak, çok uzun yıllardır büyük acılara neden olan Kürt sorunun diyalog, müzekare ve barışla sonuçlanması için başlatılan sürece BDP ve DTK olarak katkı sunduklarını söyledi. Kışanak, şunları söyledi:

"İmralı'da başlatılan görüşmeler her gün bir adım ileri gidiyor. Barışı sağlamak ve akan kanı durdurmak için ilk günden beri çabamız sürüyor. Süleymaniye'de görüşmelerde bulunduk. Bugün de Erbil'de temaslarımızı südüreceğiz. Burada gördüğümüz dektek ve ilgi çok önemliydi. Heyetimiz ayrıca KCK yönetimine yazılan mektubu da iletti. Yoğun hava operasyonu nedeniyle birgün gecikmeli olarak Kandil'de Murat Karayılan başkanlığındaki KCK heyeti ile görüştük. Verimli ve önemli bir görüşme oldu. KCK yöneticileri İmralı'da süren diyaloğun kendileri için çok önemli ve bağlayıcı olduğunu söylediler. Sayın Öcalan'ın mektubuna 1 hafta 10 gün içerisinde görüşlerini belirten bir yanıt vereceklerini söylediler. Kandil'de tutsak bulunan kamu görevlilerinin serbest bırakılması için bu talebi ilettik. Kendileri de 1 hafta 10 gün içerisinde bir çalışma başlatıp, bunu sonuçlandıracaklarını söylediler. Biz bir heyet oluşturarak, bu alıkonulanların ailelerine teslim edilmesi için çalışmamızı sürdüreceğiz. Yıllardır büyük acılara neden olan bu sorun diyalog ve müzakere ile çözülebilir. Bu tezimiz ve görüşümüz şimdi hayat bulmaya çalışıyor. Temennimiz ve beklentimiz bu sürecin akamete uğramamısıdır."

TÜRK: ADIMLAR ATILIRSA BARIŞ ÇABUK GELİR 

Toplantıda Kürtçe konuşan Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, çözüm sürecinde atılan adımlara karşılık, karşı adımlarında atılması gerektiğini belirterek, "Adımlar atılırsa barışın gelmesi çabuk olur. Bu süreç konusunda sayın Öcalan'a teşekkür ediyoruz. Bütün Türk ve Kürt siyasi partilerin barış için çalışma yapmaları ve rollerini oynamalıdırlar" dedi.

TUĞLUK: KANDİL ZİYARETİ BARIŞ UMUDUNU ARTIRDI

Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğuk, dün itibariyle Kandil'de KCK yöneticileriyle görüşme gerçekleştirdiklerini söyledi. Tuğluk, "Kandil'e gönderilen mektubu ilettik. Kandil'deki yöneticilere sayın Abdullah Öcalan'ın başlattığı bu sürece destek vereceğimizi söyledik. Ve onun arkasında olduğumuzu ifade ettik. Onlardan da bu sürecin arkasında durmaları için destek ve temennilerimizi ilettik. Kandil'de barış ve çözüm iradesi görmekten memnunuz. Kandil 2 gün önce bombalanmasına rağmen bu kadar güçlü çözüm ve barış iradesi göstermesi umutlarımızı artırdı. Kandil ziyareti bizde barış umudunu daha da artırdı" dedi.

Editör: TE Bilisim