Bilim ve bilim zihniyeti Bilim ve bilim zihniyeti
 Türk bilim kadını Asu Özdağlar MIT bölüm başkanı oldu

Türk profesör Asu Özdağlar, ABD’nin önde gelen okullarından Massachusetts Institute of Technology‘de (MIT) Elektrik Mühendisliği ve Bilgisayar Bilimleri (EECS) bölümünün başkanı oldu. Oyun teorisi ve optimizasyon teorisi üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan Prof. Dr. Asu Özdağlar, Massachusetts Institute of Technology’nin en prestijli ve en fazla öğrencisi olan Elektrik Mühendisliği ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü’nün başına getirildi.

MIT’te 1 Temmuz 2017’den beri Elektrik Mühendisliği ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü geçici başkanı olan Anantha Chandraksan, görevini geçen hafta resmi olarak AsuÖzdağlar’a devretti.

MIT’in konuyla ilgili yaptığı resmi duyuruda, Chandraksan, Özdağlar hakkında, “Profesör Özdağlar ilham verici bir araştırmacı. Optimizasyon teorisi ve algoritmaları, oyun teorisi ve ağlar alanında gerçek bir lider” değerlendirmesi yaptı. Chandraksan, “Eğitimci olarak vizyonu ve özverisi eşit derecede etkileyici biri. Hem öğrencilerinin yorulmaz savunucusu ve hem antrenör hem de EECS’deki eğitim yeniliğin güçlü bir savunucusu” dedi.

Asu Özdağlar kimdir?

16 Aralık 1974’te doğan Özdağlar, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Elektrik Elektronik Bölümü’nden mezun olmasının ardından 1996 yılında yüksek lisans ve doktorasını yapmak için MIT’ye gitti. Asu Özdağlar, MIT’te 1998 yılında yüksek lisansını ve 2003 yılında ise doktorasını tamamladı.

MIT’deki en büyük akademik birim olan Elektrik Mühendisliği ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü’nde 1.274 lisans ve 1.943 lisansüstü öğrencisi bulunuyor. Bölüm, 2016-17 yıllarında, 143 lisans, 260 yüksek lisans ve 94 doktora derecesi aldı. EECS’nin 130 fakülte üyesi, Bilgisayarlı Bilim ve Yapay Zeka Laboratuvarı (CSAIL), Bilgi ve Karar Sistemleri için Laboratuar (LIDS), Mikrosistem Teknolojisi Laboratuarları (MTL) ve Elektronik Araştırma Laboratuvarı (RLE) olmak üzere dört bağlı laboratuvarda araştırma yapıyor.

(Kaynak: Teknoyo.com)





Editör: TE Bilisim