Yamyamların arasında birgün! Yamyamların arasında birgün!
Lütfen ama lütfen okuyun.

Yaklaşık bir senedir ticari birşeyler yapayım diye uğraş veriyorum. Hani ticaret dediğsem al-sat değil, üretelim istiyorum, y.lisans ve doktora çalışmam olan hayvansal atık dönüşüm sistemini üretelim..

Epey koşturdum, çalmadık kapı bırakmadım, iş adamları, sanayi kuruluşları, dernekler falan, sonuç hüsran..

Tam artık olmaz sponsor bulamıyacağım dediğim an, Selçuk ağabey telefon açtı . Konya Ticaret Odası başkanı, ' Bu işi yap oğlum , üret ' dedi. Hayata bakış açımız farklı yardım etmem sana, olsu nda bizden olsun demedi. Ben senin ağabeyinim elimden ne gelirse yapmaya hazırım dedi. Önüme düştü, yol gösterdi, sağolsun.

Hani ben deliyim ya Selçuk ağabey, benden daha deli üç tane adamla tanıştırdı. İş adamları hepsi AKR Pistonun sahibi Ekrem ağabey, Çelik Makinanın sahibi Süleyman ağabey, Ebre Hayvancılığın sahibi Fehmi ağabey, niyetimiz %100 yerli , Biogaz tesisi kurup ticarileştirmek. 10 büyük baş hayvanı olan küçük işletmeden tutun da, 10000 başlık çiftliklere kadar bu tesisi kurup, işletmelerin ,elektrik ve gaz ihtiyacını karşılamak.

Bu adamlarla eküri oldum hani nasıl desem ölümüne kanka misali, Ankarada çalmadık kapı bırakmadık,dünyanın parasını harcadılar, Allah var benim elimi cebime attırmadılar ama çok masraf yaptılar, hatta Ekrem ağabey ,kapu camii imamından dua bile istedi , ' Aman hocam bir dua et hele, bak milli ekonomiye katkı sağlayacağız , eğer tahminlerimiz olursa %11 daha yerli enerji kaynağımız olacak' diye.

Neyse beceremedik lisans çıkartmayı, olmadı yani. Kendi kendime dedim ki 'Herhalde Elektrik dağıtım firmaları engel oldu, ondan çıkmadı bizim lisans' ama az önce , gelen maili görünce pişman oldum, günahını almışım dağıtım firmalarının, mail Alman Bioelektrik firmasından gelmiş, onlar becermiş lisans almayı, artık her köyde parasını verene kuracaklarmış, dönüşüm tesisini, muhtemelen tarım teşvik krediside çıkartırlar , hani şu hibeli olandan.

Bana ve danışman hocama da birer mail çakmışlar, görüşmek istiyorlarmış, ben şehir dışında olunca ,hocayı göremedim , kalpden gitmediyse muhtemelen kalaylıyordur önüne geleni.

Olur mu bilmem ama Almanlar bir de iş teklif ediyormuş bize, siz o zaman görün hocadaki kalayın cilasını,okkalı cinsden... HERŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK , ELHAMDÜLİLLAH.

Necdet Demiray (Şevket Apuhandan alıntı)


Editör: TE Bilisim