Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı
 Bolu Valisi İbrahim Özçimen, kış aylarında Bolu Dağı'nı kullanacak sürücülere uyarıda bulunarak, "Kar lastiği olmayan araçlar Bolu Dağı'ndan geçirilmeyecek. Önce lastikleri değiştirilecek, sonra yola devam edecekler" dedi.
Valilik binasında 'Kış Tedbirleri Toplantısı' düzenleyen Vali Özçimen, Bolu Dağı'nda kış mevsimi için alınan tedbirleri açıkladı. Toplantıya Vali İbrahim Özçimen'in yanı sıra İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, Bolu İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız ve Bolu Dağı Bölge Trafik Müdürü Murat Sönmez'in yanı sıra basın mensupları katıldı. Ankara ile İstanbul'u birbirine bağlayan Bolu Dağı geçişinde kar lastiği uygulamasının yeni yasaya göre başladığını belirten Özçimen, "Bugünden itibaren yeni yasayı uygulamaya başlıyoruz. Bolu Dağı'nda artık kar lastiği olmayan araçların geçişine izin verilmeyecek. Biz bu kanunu taviz vermeden uygulayacağız. Kar lastiği olmayan araçlar durdurulacak. Yanlarına bir görevli verilecek ve lastiklerini değiştirmeye gidecekler. Ondan sonra yollarına devam edebilecekler" diye konuştu.
Geçtiğimiz yıl meydana gelen kazalarda 42 kişinin hayatını kaybettiğini vurgulayan Özçimen, "Bolu Dağı'nı kullanacak sürücülerimizi buradan uyarıyoruz. Kar lastiği olmadan yola çıkmayın. Aksi halde sizi durdurmak zorunda kalacağız. Kimse 'İşimiz var. Acele şuraya yetişmemiz gerekiyor' demesin. Çünkü kar lastiğiniz yoksa geri çevrileceksiniz" şeklinde konuştu.
Kar lastiği uygulamasının Mart ayı sonuna kadar süreceğini söyleyen Özçimen, önümüzdeki yıl kış mevsimi geldiğinde aynı uygulamanın kaldığı yerden devam edeceğini belirtti.

Editör: TE Bilisim