Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da! Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da!
 Hainler, önceki gece Şemdinli Kaymakamlığı ve Emniyet Müdürlüğü’ne bomba yüklü araçla saldırı düzenledi.

Patlama nedeniyle Devlet Hastanesi’nin doğum, acil, hemodiyaliz servisi, ameliyathane ile kamu binalarının yanı sıra çok sayıda ev, işyeri ve araçta hasar oluştu.  

Bölücü hainler bu kez hastaneyi hedef aldı!

Teröristler, Şemdinli Devlet Hastanesi’nin bulunduğu caddede bomba yüklü aracı infilak ettirdi. Saldırı nedeniyle büyük hasar meydana gelen hastanede sağlık hizmetleri yapılamadı.

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde teröristlerce infilak ettirilen patlayıcı yüklü aracın yol açtığı hasar, gün aydınlanınca ortaya çıktı. Alınan bilgiye göre terör örgütü PKK mensuplarınca kaymakamlık, ilçe Emniyet Müdürlüğü ve ilçe Devlet Hastanesi’nin bulunduğu Serment Caddesi’nde önceki gece bomba yüklü araç infilak ettirildi. Olayda kamu kurumlarının yanı sıra çok sayıda ev, iş yeri ve araç hasar gördü. Patlamanın şiddetiyle çıkan yangında 10 iş yeri kullanılamaz hale geldi. Saldırı nedeniyle Devlet Hastanesi’nin doğum, acil, yeni doğan ve hemodiyaliz servisleri, ameliyathane ve lojmanlarında büyük hasar oluştu. Bu nedenle hastanede sağlık hizmetinin verilemediği bildirildi. Güvenlik güçleri ilçe merkezi ve çevresinde hava destekli geniş çaplı operasyon başlattı. Bu arada Şemdinli Kaymakamı Murat Öztürk, teröristlerin saldırısı sonucu hasar gören hastanede incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Hastane Müdürü Sefer Akdeniz ile görüşen Öztürk, hastanede yeniden sağlık hizmeti verilebilmesi için çalışmaların hızlandırılmasını istedi.

3 bölücü yakalandı

Daha sonra Serment Caddesi’ndeki patlamada iş yerleri zarar gören esnafı ziyaret ederek, “geçmiş olsun” dileklerini ileten Öztürk, tek tesellilerinin cana zarar gelmemesi olduğunu söyledi. Kaymakam Murat Öztürk, “Kamu binaları ve vatandaşlarımızın ekmek tekneleri yerle bir oldu. Bunu yapanları, ülkemizin ve milletimizin huzurunu bozanları, sonuna kadar lanetliyoruz” dedi. Öte yandan Hakkari’de silahlı terör örgütüne üye olmak suçlamasıyla aranan 3 şüpheli, polisin yaptığı operasyonla gözaltına alındı. Valilikten yapılan açıklamada, “Emniyet Müdürlüğü görevlileri tarafından bölücü terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik olarak yürütülen çalışmalarda ’silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan’3 şüpheli ilimiz merkezinde yapılan operasyonla yakalanarak gözaltına alınmıştır” denildi.
Editör: TE Bilisim