Türkiye Kamu-Sen Kayseri İl Temsilcisi Ali İhsan Öztürk, Paris’te öldürülen 3 kadın PKK’lı için dün Diyarbakır’da düzenlenen cenaze törenini eleştirdi. Kavga çıkınca polis Ali İhsan Öztürk ve N.K. adlı kişiyi gözaltına aldı.

Kamu-Sen Kayseri İl Temsilcisi İhsan Öztürk ve Kamu-Sen’e bağlı sendikaların şube başkanları, Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yaparak Paris’te öldürülen 3 kadın PKK’lı için yaptığı açıklamalar nedeniyle Bülent Arınç’a ‘tuvalet kağıdı’ göndereceklerini söyledi. Öztürk, kaşkolünü yere sererek para toplarken, sendika başkanları da mecazi kampanyaya tuvalet kağıdı getirerek destek verdi.

Ali İhsan Öztürk’ün, “Arınç bu tuvalet kağıtlarıyla göz yaşlarını silsin” demesi üzerine orada bulunan N.K. adlı kişi “Sen de kullan” diye bağırınca ortam gerildi. Ali İhsan Öztürk, araya giren polisin parmağını büktüğünü söyleyerek onunla da tartıştı. Geniş güvenlik önlemi alan polis, Ali İhsan Öztürk ve N.K.’yı gözaltına aldı. Birbirinden şikayetçi olan iki kişi adliyeye sevkedildi.

Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü

Tartışma öncesi açıklama yapan Ali İhsan Öztürk, hakkında açılan 99 dava nedeniyle yaklaşık 1 yıldır meydanlardan uzak kaldığını belirtti. Öztürk, “Biz bu toprakları kan ve can vererek aldık. Türkiye Cumhuriyeti vatanı bizim tapulu arazimiz. Açık söylüyorum, bu araziye gecekondu yapmaya kalkan kim olursa olsun, izin veren, göz yuman kim olursa olsun bundan sonra hayati tehlikeniz var demektir” dedi.

Editör: TE Bilisim