İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet! İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet!
 Bugün konumuz bilim dedik. Madem öyle şöyle bir göz atalım dünyaya derim;

ABD’de 2015-17 arası senato ve Pentagon ‘askeri otomasyon’ konusunda çok ciddi çalışmalar yaptı. 

Ciddi bir AR-GE bütçesi ayrıldı. ABD’li firmalar projeleri ile bu çalışmalara katkı verdi ve nihayetinde kusursuza yakın bir ‘humanoid robot’ yani ‘insansı robot’ prototipi 2017’de bütçe almaya hak kazandı. 

Nihayetinde 2019’da bilim kurgu filmlerinden fırlayıp gelen köpek, mayın ve bomba imha robotlarının ötesinde bir biyonik asker tipi çıktı ortaya. 

Boston Dynamics firması ‘Atlas’ adını verdiği modelini sene başında dünyaya tanıttı. 

Hemen hepimiz izlemişizdir; ip kalınlığında bir hatta hızla yürüyebilen, bu esnada çoklu görevler yapıp iletişim kurabilen, darbelere rağmen dengede duran, koli taşıyan, beyzbol sopalı saldırılar karşısında sakince görevini tamamlayan biyonik bir insan görünümündeki Atlas’ın yeteneklerinin görmemize izin verilen kısmı bu. 

Oysa projenin esas amacı geride bir aile bırakmayan, esir alınma ihtimali olmayan, iradesi Pentagon CENTCOM ekranları ve FPS oynar gibi onları yönlendiren ABD subaylarının parmakları ucunda olan, acı çekmeyen, acımayan, hissetmeyen, nişan almadan tek bir kurşunu boşa harcamayan, 7.62mm çapında dakikada 400 fişeği aynı hedefe nokta atışı ile isabet ettiren yenilmez robot savaşçılar!

Hedefinin genelde hidrokarbon kaynakları zengin İslam coğrafyası olduğunu düşününce, Batı yeni sanayi devriminde İslam alemine son 200 senede 3. defa tur bindirmiş görünüyor. 

Basit kaynak makineleri ile 6mm sacı kamyon etrafına kaynatıp veya oyuncak dronelara taşıyacağı kapasitede plastik bomba bağlayıp  Allahüekber nidaları kafiri yenmeye çalışan; oysa boynunda kafirin tasması ile birbirini katletmek dışında hiç bir şey yapmayan, cehaleti yücelten, aşağılık kompleksini gurur sayan, ölümü en korkusuzca kucaklayanı kahraman ilan eden Orta Doğu Boston Dynamics ile nasıl başa çıkacak?

El cevap: Çıkamayacak!

İslam dünyası savaşı kaybetti. 1. Dünya Savaşında yenildi ve bir daha toparlanamadı. 

İslam dünyasına dahil olup bu makus kaderi yenebilen tek ve yegane milletin bir evladı olarak yazıyorum bunları; Türk olarak. 

Kaçırdığımız endüstriyel ve sosyal gelişimlerin istisnasız tamamını 10 senede telafi edip üstüne koyduğumuz bir medeniyet kurduk İslam alemi boğazına kadar gericiliğe ve cehalete gömülürken. 

Büyük Başbuğumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile adeta bir kuantum sıçraması yapan, çocuğu, kadını, milleti hatta tarladaki ekini bile hasta iken uçak inşa edip batıya satan Türkiye’nin bunları başarmasına öncülük eden Atatürk, ona bu motivasyonu kazandıran ise yüksek Türkçülük ülküsü ve Türk ahlakı idi. 

Yeni sanayi devrimi ile artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacak. ABD’nin 2025’te ordusunun en az yarısını ‘otomatikleştirme’ hedefi firesiz devam ederken dönüp bakın bugün ne haldeyiz biz dahil İslam alemi. 

Velhasıl kelam Boston Dynamics tek bir şirket olarak Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Batı Asya’nın tamamına kafa tutuyor. Emin olun başka firmalar da bu furyaya katılacak. İslam dünyasının artık bu gelişimleri yakalama imkanı sıfır. 

Biz Türkler ise şapkamızı önümüze koyup düşünüp bir karar vereceğiz; biz nereye aitiz ve bizi AKP iktidarının entegre ettiği İslam Alemi dediğimiz yerde önümüzdeki 10 senede neler bekliyor. 

Türkiye derhal kuruluş ayarlarına döndürülmezse sonumuz parçalanıp tarih olmak. 

Evrimi Darwinizm diye bir din, Darwin’i peygamber zanneden, İbn-i Teymiye’yi (Selefiliğin kurucusu, IŞİD’in fikir babası) derslerde alim diye tanıtan, her yeri imam hatiple doldurup ‘namaz kılan robot’ yapmanın ötesini hayal edemeyen bir vizyonla sonumuz Boston Dynamics gibi şirketlere yenilmek; bırakın bir yabancı orduya karşı kaybetmeyi. 

Türkçülük demek, akıl, bilim ve çağdaşlık demektir. Eğer asırlarca gerisinde kaldığımız batıyı yeniden yakalayıp ilelebet payidar kalmak istiyorsak başka bir seçeneğimiz bulunmamakta. 

Herkese hürmet eder iyi bir gün dilerim. 

Musa Uçan

Editör: TE Bilisim