Almanya Mesleki Teknik Eğitimde neden başarılı? Almanya Mesleki Teknik Eğitimde neden başarılı?
Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR), yurda kaçak yollarla sokulduğu için 'kaçak çay' olarak isimlendirilen yabancı çayla mücadele için alternatif çay üretecek. Kaçak çayın en fazla tüketildiği Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin damak tadına özgü Türk çayı üretecek ÇAYKUR yetkilileri, birçok kaçak çayın içerisinde böcek kanı, hayvan dışkısı, kanserojen maddeler başta olmak üzere çeşitli maddeler olduğunu öne sürerek, vatandaşları uyardı.

        ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabirine yaptığı açıklamada, kaçak çayın genellikle damak tadı oluşturduğu için kullanıldığına dikkat çekerek, “Bizim çayımızda yabancı madde kesinlikle yok, ancak kaçak çayların hepsinde haşere zehri, yani pestisit var. Bu da kanserojendir. Pestisitin pek çok zararı var, hastalıklara neden oluyor. Kaçak çayı içen vatandaşlarımız belki kendilerini düşünmüyor, ama çocuklarını, torunlarını düşünmeleri lazım. Vatandaşlarımızın dikkat etmesi lazım.” dedi.

        Sütlüoğlu, kaçak çayla mücadele kapsamında sorumluluk duygusu içerisinde hareket ettiklerini ifade ederek, “İnsan sağlığının düşmanı olan kaçak çaylarla mücadele kapsamında, bu çayın en fazla tüketildiği Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin damak tadına özgü Türk çayı üreteceğiz. Çalışmalarımızın sonuna yaklaştık. Yakın bir zamanda Güneydoğulu vatandaşlarımız artık kaçak çayı değil, hiçbir katkı maddesi içermeyen sağlıklı Türk çayını tüketebilecek.” açıklamasını yaptı.

        “İÇERİSİNDE HAYVAN DIŞKISI VAR” İDDİASI

        Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan ise borsa olarak kaçak çay konusu üzerinde hassasiyetle durduklarını söyledi.
Erdoğan, son yıllarda yurda 60 bin tonun üzerinde kaçak çay girişi olduğunu öne sürerek, “Kaçak çay analizlerinde hayvansal dışkı maddeleri, böcek kanı niteliği taşıyan maddelere rastlandı. Bu derece insan sağlığını tehdit eden kaçak çay konusunda vatandaşlarımızın artık daha duyarlı olmaları gerekmektedir. Hiçbir katkı maddesi içermeyen bir Türk çayı varken insanlarımız neden kaçak çaydan yana tercihini kullanır anlamıyorum. Vatandaşlarımız hem cebine hem de sağlığına zarar veriyor. Borsa olarak kaçak çay konusu üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Geçimini çayla sağlayan vatandaşlarımızın hakkını korumayı kendimize görev bildik, bu yolda yürüyoruz.” ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim