ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR! ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR!
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Hukuk Fakültesi’nde 2013 yılı ocak ayından itibaren ‘özel hukuk’ alanında yüksek lisans eğitimi başlayacak.

Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Çeker, Çukurova Bölgesi’nde yıllardır eksikliği duyulan yüksek lisans programı için gereken hazırlıkları yaptıklarını, bu kapsamda da Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından kabul edilen "Özel Hukuk yüksek lisans programı"nın, aynı zamanda da ÇÜ Senatosu tarafından da onaylandığını söyledi.

2013 Ocak ayından itibaren Özel Hukuk alanında yüksek lisans eğitimine başlayacaklarını kaydeden Çeker, "Günün ihtiyaçlarını karşılayacak bilgi birikimine sahip uzman hukukçular yetiştirmeyi planlayan ‘yüksek lisans programı’, tezli ve tezsiz yüksek lisans olmak üzere iki bölüm halinde hazırlandı. Programdaki dersler de oldukça ilgi çekici." dedi.

Öte yandan, yüksek lisans programı kapsamında, ‘hukukta bilimsel araştırma yöntemleri’, ‘marka ve haksız rekabet hukuku’, ‘anonim şirketlerde genel kurul’, ‘aracılık hukuku’, ‘iş hukukunun güncel sorunları’, ‘teminat hukuku’, ‘banka kredi sözleşmeleri’, ‘isimsiz sözleşmeler’, ‘sorumluluk sigortaları’, ‘limited şirketlerde ortaklıktan ayrılma’, ‘yeni ticaret kanunu’na göre tek ortaklı şirket’, ‘çek uygulamaları’, ‘taşıma hukuku sorunları’, ‘aile hukukunda mal rejimleri’ ile ‘tıp ve sağlık hukuku’ derslerinin verileceği ifade edildi.

Yüksek lisans programına başvuruların 18 Ocak 2013 tarihine kadar yapılması gerektiği bildirildi.

Editör: TE Bilisim