MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hakkında hazırlanan fezlekelerle ilgili ifade vermek için, Ankara Adliyesi'ne geldi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli Bursa Cumhuriyet Başsavcılığının,"Vur de Vuralım,Öl de Ölelim" sloganı ile ilgili hakkında açılan "halkı alenen tahrik" suçundan ifade vermeye çağrılmıştı.

Adliye çıkışı basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Bahçeli, "Savcılığın davet üzerine bilgileri sunmak üzerine adliyeye gelmiş bulunuyoruz. Bugünkü işlem sırasında gürülmüştür ki, çağrılar çok nazik bir dille yapılmıştır. Herkes yargıya güvenmeli ve savcılarımızın çağrılarına icabet etmeli." şeklinde konuştu.

Bahçeli'nin açıklamaları şu şekilde:

Hepinizin bildiği gibi TBMM'de milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılması yolunda bir yasanın yasallaşması sonrası uygulanmaya geçilmiştir. Bu yasa çerçevesinde, MHP Osmaniye Milletvekili olarak ve MHP Genel Başkanı olarak bazı illerimizde yaptığım siyasi konuşmalar çerçevesinde bir soruşturma başlatılmış, o soruşturma sonucunda bugün savcılığımızın daveti üzerine bilgilerimiz sorulmuştur.

SÜREÇ ÇOK NAZİK İLERLEDİ

Bu uygulamayı basın yoluyla abartılanlar olmuştur ancak bugünkü işlem sırasında görüldü ki çağrılar çok nazik bir üslupla yapılmıştır. İşlemler de yine aynı çerçevede sürdürülmüştür. Bu uygulamayı geçmişle gölgelemek doğru değildir.

KİMSE KORKMASIN, RAHATLIKLA GELSİN

Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara! Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara!

Eğer dokunulmazlıkların kaldırılması yoluyla fezlekesi olanlar varsa bu kişiler rahatlıkla gelmeli, yargıya güvenmeli savcılarımızın çağrılarına cevap vermeli ve bilgilerini paylaşmalıdırlar.


(Kaynak: Bengütürk)


Editör: TE Bilisim