İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı
Fatih ve Beyoğlu’nda prostat hastası numarasıyla dilencilik yapan bir kişi polis tarafından gözaltına alındı. Şahsın prostat hastası görünümünde dilencilik yapması, paraları topladıktan sonra ağzındaki maskeyi, prostat torbasını ve hortumu çıkarması kameraya yansıdı.

Son zamanlarda, dilencilik yaparak kolay para kazanmanın yoluna düşen çok sayıda kişi, zabıta veya polis tarafından yakalandı. Dilencilik yapmak isteyenlerin yeni modası ise prostat hastası numarası. Beyoğlu’nda bir kadının yakalanmasının ardından aynı yöntemle Fatih’te dilencilik yapan bir kişi de polis tarafından gözaltına alındı.

Prostat torbası ve maske kullanan bir kişinin, özellikle cami önlerinde vatandaşların hassasiyetlerini kullanarak dilencilik yapması kameraya yansıdı. Şahsın, dilencilik yaptıktan sonra elde ettiği parayı saymak için tenha bir yere geçmesi, maskesini ve prostat torbasını çıkarması görüntülerde yer aldı.

İhbar üzerine şahsı takibe alan polis, bir caminin önünde dilencilik yaparken yakaladı. Şahsın üzerindeki prostat torbasını ve hortumu çıkaran polis, dilencilik yöntemi karşısında şaşkına döndü. Dilencinin, hortumu pantolonunun içine uzattığı, sağlığı yerinde olmasına rağmen maske taktığı görüldü. Gözaltına alınan zanlı karakola götürüldü.

Bu arada, dilencinin numarasının farkına varan cemaat de tepki gösterdi. “Sağlam olduğunu bilsek para vermezdik.” diyen cemaat, maneviyatlarının sömürülmesinden yakındı.


Editör: TE Bilisim