Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ortadoğu’da yaptıkları çalışmaların bazı kesimleri rahatsız ettiğini, bunun Osmancılık olarak lanse edilmeye çalışıldığını söyledi. Davutoğlu, "Bütün Avrupa'yı birleştirenler yeni Romacı olmuyor. Ortadoğu coğrafyasını birleştirenler yeni Osmanlıcı oluyor." diye konuştu.

AK Parti Genel Merkez Teşkilatı Başkanlığı tarafından Bursa Crowne Plaza'da düzenlenen teşkilat içi eğitim programına Başbakan yardımcısı Bülent Arınç ile birlikte katılan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye ile komşularının tarihi bağları bulunduğuna dikkat çekti. Davutoğlu, "Biz bu toprakları terk etmedik. Geçen yüzyıl 1911'i Trablusgarp için alın 2011, 1912'yi Bulgar, Balkan muhacereti alın 2012, 1917'yi Kudüs'ten ayrılışımızı esas alın 2017 veya Orta Doğu'dan ayrılışımızı esas alın 2018'e, yüzyıl sonra bu parantezi kapatıyoruz. Geçen yüzyıl bizim için bir parantezdi. Bu parantezi kapatacağız. Hiç kimseyle savaşmadan, hiç kimseyi düşman ilan etmeden, hiçbir sınıra saygısızlık yapmadan, tekrar Saraybosna'yı Şam'a Bingazi'yi Erzurum'a, Batum'a bağlayacağız. Bizim gücümüzün kaynağı bu."

Yüz yıl önce Yemen ile Üsküp'ün aynı ülkenin parçaları, Erzurum ile Bingazi'nin aynı ülkenin parçaları olduğunu belirten Bakan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunu dediğimizde bize yeni Osmanlıcı diyorlar. Bütün Avrupa'yı birleştirenler yeni Romacı olmuyor. Ortadoğu coğrafyasını birleştirenler yeni Osmanlıcı oluyor. Osmanlı ile anılmak şereftir, Selçuklu ile anılmak şereftir. Ama bizim hiç bir zaman tarihten hareketle hiç bir ülkenin toprağında gözümüz olmadı, olmayacak. Tek istediğimiz aynı Avrupa'da olduğu gibi sınırlar sabit kalsın ama o sınırlardan geçerken kimse o sınırı fark etmesin. İstiyoruz ki Balkanlar, Ortadoğu, Kafkaslar öyle birliktelikler oluştursun ki bir daha bu topraklarda bu halkları birbirine düşürerek hükümran olmak isteyenlere fırsat verilmesin. İşte bütün hedefimiz bu."

Suriye'deki olayların daha güç olduğunun altını çizen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Ortadoğu'da barış isteyenler Kuzey Afrika'da yükselen demokrasi isteğine destek vermek zorundalar." ifadesini kullandı.

2013’DE KUZEY AFRİKA’DA KALICI HÜKÜMETLER KURULACAK

Kuzey Afrika'da, 2011'in ‘devrimler yılı’, 2012 yılının ‘geçici hükümetler yılı’ olduğunu dile getiren Bakan Davutoğlu, 2013 yılının ise kalıcı parlamento ve hükümetlerin kurulma yılı olacağını savundu. Mısır'da, Tunus'ta, Fas'ta ve Libya'daki devrimlerin yanında yar aldıklarını anlatan Bakan Davutoğlu, şu bilgileri verdi: "Geçici hükümetleri destekledik. Şimdi de kalıcı seçimler için her türlü desteği veriyoruz. Hamdolsun, bu ekonomik güce kavuşmuş Türkiye, geçen sene demokrasisini desteklemek üzere, Tunus'a 500 milyon dolar, Mısır'a 2 milyar dolar verdi. Çünkü onlara el uzatabilecek bir tek biz vardık. Bütün dünyaya çağrıda bulunduk, bulunuyoruz. Ortadoğu'da barış isteyenler, Kuzey Afrika'da yükselen demokrasilere destek vermek zorundalar. Aynen Balkan devletlerine, Polonya'ya, Çek Cumhuriyeti'ne, Romanya'ya açılan destekler gibi Kuzey Afrika'daki yeni demokrasilere destek vermek durumundayız."


Editör: TE Bilisim