Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı
Türkiye, Amerika’nın New York şehrinde Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezi’nin karşısında 32 katlı bir gökdelen inşa etmeyi planlıyor. 2018 yılında tamamlanması öngörülen binada BM Daimi Temsilciliği ile New York Başkonsolosluğu hizmet alanlarının yanı sıra, konferans salonları, oditoryum ve lojmanlar yer alacak. 32 katlı gökdelenin Türkiye’nin prestijine ve görünürlüğüne katkı sağlayacağı belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı, New York şehrinde, BM Daimi Temsilciliği ve New York Başkonsolosluğun artan ihtiyaçlarına cevap verebilecek ayrıca ABD’deki Türk toplumu dahil, geniş bir kitleye hizmet verebilecek çok amaçlı ‘Yeni Türkevi Projesi’nin hayata geçirilmesi için çalışmaların sürdüğünü duyurdu. Dışişleri’nden yapılan açıklamada “Bu kapsamda, New York şehrinin en mutena bölgelerinden birisi olan BM Genel Merkezi’nin hemen karşısındaki mevcut Türkevi binasının yıkılarak, yerine devletimize uzun yıllar hizmet verecek 32 katlı bir gökdelen inşa edilmesi planlanmaktadır. Mevcut Türkevi binasının yıkım işlemlerinin 2016 yılı içinde gerçekleştirilmesi, Yeni Türkevi binasının yapımına ise aynı yıl içinde başlanıp, projenin 2018 yılında tamamlanması öngörülmektedir.” denildi.

‘32 KATLI GÖKDELEN, TÜRKİYE’NİN PRESTİJİNE KATKI SAĞLAYACAK’

Türkiye’nin tanıtımı ve prestijine katkı sağlaması umulan 32 katlı gökdelen için Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında “Yeni Türkevi binasında, BM Daimi Temsilciliğimiz ile New York Başkonsolosluğumuzun hizmet alanlarının yanı sıra, konferans salonları, oditoryum ve lojmanlar yer alacaktır. Başta ABD’deki Türk toplumu olmak üzere, milletimiz için bir gurur vesilesi olmasını arzu ettiğimiz bu proje, New York’taki temsilciliklerimizin hizmetlerini daha etkin ve verimli bir şekilde sürdürmesine yardımcı olacak, böylece ülkemizin tanıtımına, prestijine ve görünürlüğünün artmasına katkıda bulunacaktır.” ifadeleri yer aldı.

Editör: TE Bilisim