Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı! Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı!
YouTube'da yayın yapan Bana Göre TV'de yayımlanan Katarsiz X-TRA kanalında Uzman Psikolog Gökhan Çınar'a konuk olan Doğu Türkistanlı Meryem Sultan, ata yurdu Doğu Türkistan'da gerçekleştirilen insan hakları ihlallerini anlattı.

Doğu Türkistan'daki Soykırım Bana Göre TV'de Anlatıldı

Doğu Türkistan'da Çin Komünist Partisi tarafından gerçekleştirilen Uygur, Kazak, Kırgız ve Özbek Türklerine uygulanan soykırımı anlatan Meryem Sultan, "Yalnızca kendi uğradığım şiddeti değil, milyonlarca insanın 21. yüzyılda toplama kampında tutulduğu gerçeğini Türk kamuoyuyla paylaşmak istedim" dedi.

Doğu Türkistan'da Tanrı Dağları'nın eteğindeki Aksu kentinde doğduğunu belirten Sultan, işgalci Çin'in kurduğu sistem gereğinde komünist olarak yetiştirilmek istendiğini, Çin sosyalizminin liderlerinin isimlerini öğrenemedikleri için öğretmenlerinden şiddet gördüklerini söyledi.

Toplama kamplarıyla insanların robotlaştırılmak istendiğini, şiddeti kanıksayarak sisteme hayır diyemeyen kişiler haline getirilmek istendiğini belirten Sultan, Uygur çocuklarının öğrenim hayatları boyunca da sürekli şiddet gördüklerini ve baskı altında yetiştirdiklerini söyledi.

Türk çocuklarının potansiyel terörist olarak görüldüğünü belirten Sultan, bu nedenle çocukların kimlik bunalımı yaşadıklarını açıkladı. "Evde Müslümanız, okula gittiğimizde komünist. 'Sen maymunsun' diyor. Ve ona 'Ben maymun değilim' dediğimiz zaman asi olarak ceza görüyorsunuz" dedi.

Uygur Türklerinin zorla çalıştırmalara alıştırılması için ilkokul 3. sınıftan 6. sınıfa kadar denemeler yaptırıldığını belirten Sultan "'Biz ağaç dikmeye gidiyoruz' ya da 'Pamuk toplamaya gidiyoruz' deniyor mesela. Her yıl yaklaşık bir ay pamuk tarlasında çalıştırıldık. Her gün 35 kilo. Ortaokuldayken 35 kilo, lisede 45 kilo. Bunu tamamlayamadığımız zaman ceza var. Burada beni en çok etkileyen şey suçlularla birlikte çalıştırılmamız. Çin'in iç bölgelerindeki suçlularla birlikte çalıştırıldık" ifadelerini kullandı.

Mahkumlarla birlikte hapishanelerin bulunduğu tarlalarda çalıştırıldıklarını belirten Sultan, kendilerine gösterilen tamamıyla boş bir odada çıplak zemin üzerinde yatırıldıklarını söyledi. Bu uygulamanın Pekin'de de olduğunu zannettiğini, üniversiteye gittiklerinde bunu sorduğunda herkesin güldüğünü söyledi. Bu uygulamanın Doğu Türkistan'da da yalnızca Uygur Türklerine yaptırıldığını, Han Çinlilerinin çalıştırılmadığını açıkladı.

Uygur Soykırımı

Çin'in işgalci olarak bulunduğu Doğu Türkistan'da 2014'ten bu yana sürdürdüğü Uygur Soykırımı, Hollanda, İngiltere, Kanada, ABD gibi birçok ülke tarafından resmi olarak tanınıyor.

Uluslararası insan hakları örgütlerinin raporlarına göre 1 ile 3 milyon Uygur, Kazak, Kırgız ve Özbek Türkü toplama kamplarında tutuluyor ve bu kamplarda tutulan esirler sistematik olarak işkence, tecavüz ve köleleştirmeye tabi tutuluyor.

Bunun yanında Uygur Türklerini hedef alan sistematik soykırımı durdurmasına yönelik çağrılara "radikal İslamcı terörizmle mücadele ettikleri" iddiasıyla yanıt veren ÇKP, terör örgütü Taliban'ın Kabil'i ele geçirmesi halinde kurulacak olan hükümeti tanıyacağını açıkladı. Bu durumda Çin, terör örgütü Taliban'ın kuracağı sözde hükümeti tanıyan ilk ülke olacak.

Soykırımın tanıklarında biri olan -gerçek ismi açıklanmayan- eski Çin polisi Jiang, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada toplama kamplarına "terör" suçlamasıyla masum, sıradan Türklerin nasıl kapatıldığını ve ne tür şiddetlere maruz kaldıklarını bir bir anlatmıştı.

Editör: TE Bilisim