Uluslararası ödüllerle ülkemizi sivil toplum alanında temsil eden İZEV Vakfı 2 özel farkındalık çalışmasıyla New York’ta.Vakıf bir yandan dünyaca ünlü tabloların farkındalık versiyonlarından oluşan ödüllü sergisi Sanat ve Biz’i New York’ta sergilerken aynı zamanda dünyanın en prestijli spor organizasyonlarından biri olan Empire State maratonunda da  beden farklı ve gönüllü sporcularıyla engelli haklarına dikkat çekmek amacıyla yarışa katılacak. 

Son yıllarda yaptığı sosyal sorumluluk projeleri ile bir çok kez gündem olan İZEV Vakfı New York’ta uluslararası toplumun dikkatini çekecek iki faaliyeti birden gerçekleştirecek.


İZEV Vakfı, Leonardo da Vinci, Vermeer, Rembrandt gibi dünyaca ünlü ressamların en sevilen tablolarının farkındalık temasıyla yeniden yorumlandığı eserlerden oluşan “Sanat ve Biz” sergisini 25 Ekim’de 1 günlük özel bir davetle New York Türkevi’nde gerçekleştirecek. 

Zihin farklı bireylerin her etabında aktif bir şekilde görev aldığı bir farkındalık sergisi olan “Sanat ve Biz”in mottosu “Biz de bir sanat eserinin ana ögesi olabiliriz!” 12 eserden oluşan sergi Mona Lisa, İnci Küpeli Kız, Meyve Sepeti Tutan Çocuk gibi dünyaca ünlü başyapıtların özel gereksinimli gençlerin modelliğinde yeniden yorumlandığı farkındalık versiyonlarından oluşuyor. Dokuz  aylık bir ön çalışmanın ürünü olan eserlerde zihin farklı gençler kendi yüzleriyle yer alıyorlar. Tüm çalışma Vakıf Başkanı Hakan Kural ve Genel Sekreter Merve Kılıç tarafından projelendirilerek, fotoğraf sanatçısı Alper Aksoy ve retouch uzmanı Elif Başol Aksoy tarafından gerçekleştirildi. Bu muhteşem sergi bu güne dek 45 kez sergilendi ve yüzlerce kez haber olarak gündem yaratan bir proje olmayı başardı. 

Projenin mimarları Hakan KURAL ve Merve KILIÇ yönetiminde gerçekleşecek sergi 25 Ekim 2021 tarihinde, New York ‘’Türkevi’’nde 10.30-21.30 saatleri arasında açık olacak ve ücretsiz olarak gezilebilecek. Ayrıca ziyaretçiler için 18.30-21.00 arasındaözel sunum da gerçekleştirilecek.

Asya’nın Orta Noktası: Tuva Asya’nın Orta Noktası: Tuva


İZEV yeni nesil sosyal farkındalık misyonu ile hazırladığı Sanat ve Biz sergisini 2022 yılında ABD’nin farklı eyaletlerinde sergilemeyi planlamakta ve Amerikalı zihin farklı çocuk ve gençlerin katılımıyla yeni versiyonlarını üretmek için temaslarını sürdürmekte.

Vakfın diğer faaliyeti ise serginin ertesi günü 26 Ekim’de 2 sıradışı sporcunun öncülüğünde Empire State binasında gerçekleşecek.TC. Gençlik ve Spor Bakanı Sayın M. Muharrem Kasapoğlu’nun destekleriyle İZEV Empire State Maratonunda engelli haklarına dikkat çekmek için yarışacak. İZEV adına maratonda ter dökecek sporcular 61 yaşındaki bedensel engelli atlet Kemal Özdemir ve uluslararası markaların sosyal sorumluluk projelerinde de yer alan atlet Mert Onaran. Koşucular sosyal medya hesapları üzerindentopluma seslenerek dünyadaki milyonlarca engelli içinyarışacaklarını belirterek herkesi#yıkılmakzorundaolanzihinlerdekiduvar hashtagiyle İZEV’edesteğe davet etti.


İZEV sosyal farkındalık alanında 2019 Mercury Awards en iyievent, en iyi sosyal sorumluluk projesi ve onur ödülünü, yine 2019 yılında Stevie Awards Avrupa’nın en iyi sosyal sorumluluk projesiödülünü almıştı. Dünyanın en ünlü müzik grubu Pink Floyd – Another Brick in The Wall şarkısının bizzat Roger Waters tarafından 2 yıllık haklarını hediye edilen vakıf, şarkıyı engelli bireylerin yaşam hakkını yansıtan sözlerle yeniden yorumlayarak 7 milyon izlenme ve 70 milyon erişimle alanında bir ilke atmıştı.


Editör: TE Bilisim