Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Yıldırım Tuğrul Türkeş, yangının çıktığı bölgede Alman ırkçı Neo Naziler'in yoğunlukla yaşadığını hatırlatarak, "Almanya'dan, yangının gerçek nedeninin hiç bir şüpheye yer bırakmayacak şekilde açıklığa kavuşturmasını ve kamuoyuna açıklamasını bekliyoruz." dedi.

Tuğrul Türkeş, Baden-Württemberg eyaletindeki Backnang kasabasında bir apartmanda önceki gün gece sabaha karşı çıkan yangın sonucu Türk anne ve 7 çocuğu hayatını kaybettiği olayla ilgili açıklama yaptı.

Olayın nasıl meydana geldiğiyle ilgili olarak şu ana kadar netleşmiş bir bilgi bulunmadığına işaret eden Türkeş, "İlk gelen bilgilere göre sobadan kaynaklanan bir yangın olabileceği ileri sürülmüştür. Alman polisinin öncelikli olarak 'dışarıdan bir müdahaleyle yangının çıkmış olabileceği ihtimali üzerinde durmadığı' daha çok doğal nedenler üzerinde yoğunlaştığı da alınan duyumlar arasındadır. Bu arada o evden yaralı olarak kurtulan büyükanne olay anında sobanın yanmadığını, dolayısıyla yangının sobadan çıkmadığını kaydetmektedir. Eğer yangın sobadan çıkmamışsa geriye iki ihtimal kalmaktadır. Biri elektrik kontağından çıkma ihtimali, diğer ihtimali ise aklımıza bile getirmek istemiyoruz. " dedi.

"BİRÇOK VATANDAŞIMIZ IRKÇI SALDIRILARA KURBAN GİTTİ"

MHP'li Türkeş, Almanya'da daha önce de bu tür yangın faciaları yaşandığı ve bu olayların ardında özellikle Türk vatandaşlarına karşı Alman ırkçıları Neo Naziler'in bulunduğunun hatırlarda durduğunu belirterek, "Avrupa ülkelerinde 10 yıllardır yaşamakta olan Türk vatandaşlarının, çeşitli ayrımcılıklara maruz kaldığı da bilinen bir gerçektir. Vatandaşlarımız Almanya başta olmak üzere birçok ülkede ırkçı saldırılara ve cinayetlere kurban gitmiştir. Son olayın yaşandığı bölgede (Baden-Württemberg eyaleti ve Backnang kasabası civarı) de Neo Naziler'in yoğunlukla yaşadığı bilinmektedir. Yangının yaşandığı binanın birinci katında Türk-Alman Kültür Merkezi'nin bulunması da ayrı bir dikkat çekici husus olarak görülmektedir." ifadelerini kullandı.

Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı! Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı!

MHP olarak Almanya'daki yangının çıkış nedeni, yetkililerin yaptıkları ve yapacakları çalışmaları yakından takip edeceklerini vurgulayan Türkeş, "Almanya'dan, yangının gerçek nedeninin hiç bir şüpheye yer bırakmayacak şekilde açıklığa kavuşturmasını ve kamuoyuna açıklamasını bekliyoruz. Gurbetçilerimiz bu ülkelerde sahipsiz değildir. Hükümetin konunun araştırılması için yetkili görevlilerini acilen bu ülkeye göndermesi gerekmektedir. Umarım Türk hükümeti olayın aydınlatılması için gereken hassasiyeti gösterir." dedi.

Editör: TE Bilisim