Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler! Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler!
Güney Afrika'daki anamuhalefet partisi Demokratik İttifak'ın Genel Başkanı Mmusi Maimane, yerel mahkemenin tutuklama kararına rağmen Sudan lideri Ömer El-Beşir'in ülkeden ayrılmasına neden izin verildiğini Devlet Başkanı Jacob Zuma'ya sordu. Zuma ise “Beşir buraya ticaret yapmaya gelmedi, Afrika Birliği’nin (AU) davetlisini tutuklayamayız” cevabını verdi.

Maimane, Zuma’ya 2010 yılındaki konuşmasını hatırlatarak,"Eğer Ömer El Beşir Güney Afrika’ya gelirse kendisini tutuklarız” cümlesini hatırlatarak, “ 2010’dan bu güne ne değişti. Sizin hükümetiniz yüksek mahkemenin kararına uymayarak Beşir’in ayrılmasına izin verdi” sorusunu yöneltti. Zuma ise “ Sudan liderini buraya ben davet etmedim. Buraya iş yapmaya gelmedi. Afrika Birliği zirvesinden 10 gün önce Dışişleri Bakanımız havalanınından zirvenin yapılacağı yere kadar AU kontrol bölgesini resmi gazetede yayımladı. Beşir buraya AU'nun zirvesi için geldi. Biz AU’nun davetlisini tutuklayamayız” dedi.

Maimane ise Zuma’ya, “ Ömer El Beşir geldiği havaalanından ayrılmadı, askeri havaalanından ülkeyi terk etti” şeklinde cevap verdi.

Bu arada Güney Afrika Mahkemeleri Başyargıcı Mogoeng Mogoeng ise siyasileri medya önünde sert dille uyardı. Mogoeng, “ Siyasiler yargı hakkında çok spesifik konuşmalılar ve sözlerinin hesabını vermeye hazır olmalılar” dedi.
Editör: TE Bilisim