Son Posta - Amerikada Türkçe Konuşan Kabileler Var. Son Posta - Amerikada Türkçe Konuşan Kabileler Var.
Suriye'de Esed'e bağlı savaş uçaklarının iki gün önce Hama'nın Halfaye kasabasında ekmek fırınını hedef alan saldırısı sonrasında yaşanan katliamda kan donduran yeni görüntüler yayınlandı. Bombardıman sonrasında kaydedilen görüntüler yaşanan dehşeti ortaya koyuyor.

Suriye'de kriz 21'inci ayını geride bırakırken en büyük bedeli sivil halk ödüyor. Kanın akmaya devam ettiği ülkede gıda ve ekmek sıkıntısı had safhada yaşanıyor. İnsanlar bir yandan açlık diğer taraftan ölümle karşı karşıya kalarak yaşam savaşı veriyor. Ayırım yapmadan hakın üzerine bomba yağdıran Esed'e bağlı savaş uçakları ise ekmek almak üzere sıra beklediği fırınları hedef olarak seçiyor.

Esed'e bağlı savaş uçakları iki gün önce Hama'nın Halfaye kasabasında halkın ekmek için sıra beklediği fırına yönelik bombardımanında 93 sivil öldü. Çok sayıda kişinin de yaralandığı katliam ile ilgili yeni görüntüler yayınlandı. Patlamanın hemen sonrasında kaydedilen görüntüler adeta kan donduruyor. Metrelerce uzağa dağılan insan cesetleri dikkat çekerken, halk dehşet içinde ölen ve yaralanan yakınlarını bulmaya çalışıyor.

Görüntülerde ilk olarak çığlık atan ve tekbir getirenlerin sesleri duyuluyor. Herkesin korku içinde patlama yerine doğru koşuşurken ceset dolu pikap bir bir geçiyor. Apar topar pikaplara konulan kimi yaralıların ise tekrar düşmesi yaşanan telaşı gözler önüne seriyor. Her tarafın ceset parçaları ile kan revan olduğu fırın önünde kimi yaralıların şehadet parmaklarını kaldırarak son nefeste şehadet getirmeye çalıştığı dikkat çekiyor. Halkın çığılıkları bir birine karışırken çevreden toplanan ceset parçaları üst üste yığılarak araçlara konuluyor. Tam bir can pazarının yaşandığı trajik olayda kimileri enkaz altında kalan yakınlarını çıkarmaya çalışıyor.

Görüntüleri çekmeye çalışan şahsın ise "Ya Allah, Ya Rab, La ilahe İllallah" diyerek manzara karşısında ağladığı duyuluyor.
Editör: TE Bilisim