Kuzey Makedonya Başbakanı Zoran Zaev yangın için "büyük bir trajedi" dedi, soruşturmanın sürdüğünü söyledi.

Covid hastalarının tedavisinde kullanılan oksijen tüplerinin alev almış olabileceği bildiriliyor.

Kuzey Makedonya Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise doktorların yaralıların hayatını kurtarmaya çalıştıkları belirtildi.

TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme; TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme;

Açıklamada, "Bugün çok üzücü bir gün. Sağlık Bakanı Venko Filipçe, ailelere başsağlığı diliyor" denildi.

Yangın kontrol altına alındı.

Yaralılar ise başkent Üsküp'e nakledildi.

Yangının çıktığı hastane geçen yıl inşa edilmişti.

Makedonya yangın

KAYNAK,EPA

TBMM BAŞKANI ŞENTOP'TAN AÇIKLAMA

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, yaptığı açıklamada, "Kuzey Makedonya'nın Kalkandelen şehrinde devlet hastenesinin Kovid-19 Merkezi'nde gerçekleşen patlama ve akabinde çıkan yangında bazı kardeşlerimizin vefat ettiğini derin bir üzüntüyle öğrendim. Vefat edenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum" dedi.

Kuzey Makedonya'nın nüfusu yaklaşık 2 milyon.

Makedonya

KAYNAK,EPA

Ülkede şu ana kadar 180 binden fazla koronavirüs vakası görüldü, virüsün neden olduğu Covid-19 hastalığı sonucu 6 binden fazla kişi yaşamını yitirdi.

Kuzey Makedonya'da Ağustos ayı ortasından bu yana koronavirüs vakaları artıyor, Kalkandelen de ülkede en çok vaka görülen kentlerden.

Eski Yugoslavya'dan 8 Eylül 1991'de yapılan referandumla ayrılık sürecine giren Kuzey Makedonya, her yıl 8 Eylül'de "Bağımsızlık Günü"nü kutluyordu.

Kuzey Makedonya, Makedonya olan adını Yunanistan'la varılan anlaşma sonrası değiştirdikten sonra, 27 Mart 2020'de NATO'nun 30. üyesi olmuştu.


Editör: TE Bilisim