Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı! Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı!
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2012 siyaset adamı listesinde yüzde 54 destekle birinci oldu. Rusya kamuoyu araştırma şirketinin (VTsIOM) ülke genelinde yaptığı çalışmada Putin’in desteğini geçen yıla göre yüzde 16 artırması dikkat çekti.

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev ise siyaset adamı listesinde yüzde 16 destekle ikinci olurken, üçüncü sırada yüzde 13’le yeni Savunma Bakanlığı’na atanan Sergey Şoygu var.

Rusya muhalefetinin öncülerinden ve Putin karşıtı gösterilerin organizatörlerinden muhalif isimler Aleksey Navalni ve Sergey Udaltsov yüzde 2’şer destekle listenin sonunda yer alabildi.

Aşırı sağcı Liberal Demokrat Parti Başkanı Vlamir Jirinovski yüzde 7, Komünist Parti lideri Genadi Zyuganov yüzde 3, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise yüzde 3 reyting alabildi.

Rusya lideri Putin, VTsIOM’un 2007’den bu yana yaptığı çalışmalarda her yıl listede ilk sırada yer almayı başardı. 2007’de yüzde 87 ile rekor kıran Putin, 2008-2010 arasında yüzde 50-60 arasında destek aldı. Putin’e destek 2011’de yüzde 38’e gerilemişti.

2012’NİN EN ÖNEMLİ OLAYI PUTİN’İN YENİDEN SEÇİLMESİ

VTsIOM’un anketine göre yüzde 49’la Rusya Devlet Başkanı Putin’in üçüncü dönem başkan seçilmesi 2012’nin en önemli olayı olarak değerlendirildi. Yüzde 12 ile Krımsk kentinde 160’ın üzerinde vatandaşın hayatını kaybettiği sel baskını ikinci sırada yer alırken, rüşvet karşıtı çalışmalar ise yüzde 9’la vatandaşlar için önemli görülüyor.

Dünya genelinde yaşanan olaylar açısından Ortadoğu’da yaşanan devrimler yüzde 27 ile ilk sırada yer aldı. Rusya halkına göre Barack Obama’nın yeniden başkan seçilmesi ise yüzde 23’le ikinci sıradaki önemli gelişme. Londra’da yapılan olimpiyat oyunları da yüzde 16 ile Rusya halkı tarafından önemli bulunuyor.

RUS HALKI YILBAŞINI EVİNDE KUTLUYOR

Rusya halkının yüzde 33’ü özelleştirmeler konusunda geçen yıla göre daha kötümser. Rusya’nın geleceğinden ümitli olanların oranı ise geçen yıla göre yüzde 5 artarak yüzde 59’a yükseldi.

Rusya halkının yüzde 73’ü yılbaşını evinde geçireceğini açıkladı. Yüzde 16’sı komşu ve arkadaşları ile birlikte geçireceğini belirtirken, sadece yüzde 2 restoran ya da kulüpte yeni yılı karşılayacak. Halkın yüzde 3’ü ise yılbaşını kutlamayı düşünmediğini açıkladı.

Editör: TE Bilisim