Türkiye’de enflasyon nasıl yenilir Türkiye’de enflasyon nasıl yenilir
EXPO 2016 Antalya’da yer alacak ülkeler arasına Gürcistan da katıldı. Gürcistan’ın Haziran 2015’te başlayan EXPO 2016 Antalya’ya katılım süreci atılan imzayla sonuçlandı. Anlaşmayı, Gürcistan adına ülke komiseri Tamaz Darchidze ile EXPO 2016 Antalya Genel Sekreter Yardımcısı Mücahit Şengül imzaladı.

Gürcistan Ülke Komiseri ve Batum Botanik Bahçesi Müdürü Tamaz Darchidze ile Batum Botanik Bahçesi Müdür Yardımcısı Levan Davitze Antalya’ya gelerek sergi alanı, proje ve inşaat çalışmaları hakkında bilgi aldı. Gürcistan Ülke Komiseri Darchidze, projeyi çok beğendiklerini söyledi. Gürcistan’ın 120 yıllık geçmişe sahip Batum Botanik Bahçesi ile EXPO 2016’ya katılacağını söyleyen ülke komiseri Darchidze, dost ve kardeş ülke Türkiye’de yapılacak bu proje içerisinde yer almanın kendilerini mutlu ettiğini belirtti. Darchidze, “Herkes için çok önemli bir proje olduğunu düşünüyorum. Batum Botanik Bahçesi olarak ilk kez bir EXPO’ya katılıyoruz. Atılan bu imza ile EXPO ile işbirliğimiz de başladı. Bu bizi çok sevindirdi.” dedi.

Genel Sekreter Yardımcısı Mücahit Şengül de EXPO 2016 Antalya’da Gürcistan’ı yalnızca bahçesiyle değil, halk oyunları, yerel sanatçıların vereceği konserler ile de görmek istediklerini belirtti. Konuk heyetin temasları EXPO 2016 Antalya sergi alanının ziyaret edilmesiyle son buldu.
Editör: TE Bilisim