AB’den gelen tepkiler üzerine ertelenen ‘cadı avı’na merkez teşkilatında devam edilecek. İddialara göre MİT ve Emniyet İstihbarat Dairesi tarafından yeni bir tasfiye listesi hazırlandı. 1.500 polisin görev yeri önümüzdeki günlerde değiştirilecek.

Geçtiğimiz hafta Türkiye genelinde yaklaşık 50 ilde KOM, TEM ve İstihbarat şubelerinde yapılan görevden almaların ardından, tasfiyelerin bu kez Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) merkezine sıçradığı iddia edildi.

Edinilen bilgilere göre, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanlığı (İDB) tarafından ortak hazırlanan listeler, geçtiğimiz günlerde Emniyet Genel Müdürlüğü üzerinden İçişleri Bakanlığı’na sunuldu.

Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü

İddiaya göre bakanlık yetkilileri tarafından yapılan incelemelerin ardından merkez teşkilatının tasfiyesi için onay verildi. O süreçte özellikle ‘soruşturmaya müdahale edildiği’ yönünde Avrupa Birliği’nden (AB) gelen tepkiler geniş kapsamlı ikinci bir tasfiyenin ertelenmesine sebep oldu.

Ancak önümüzdeki günlerde bu listenin de devreye sokulacağı ileri sürülüyor.

Emniyet kaynaklarına göre, dairelerle birlikte bazı il emniyet müdürlüklerinde de yeni değişikliklerin olacağı aktarılıyor. -zaman

Editör: TE Bilisim