TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE! TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE!
Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde eğitim ve öğretime devam eden Deri Sanayicileri Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi örnek projelerine bir yenisini daha ekledi. Topluma katkı ve fayda amaçlı hazırladıkları 'Biz Depreme Hazırız, Peki Ya Siz' isimli proje ile okulun bulunduğu Yeşiltepe Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlara ev ev dolaşıp deprem hakkında bilgilendirme seminerleri veriliyor.

Deri Sanayicileri Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, 'Toplam Kalite Ekibi' tarafından yürütülen proje kapsamında Yeşiltepe Mahallesi’nde 2 farklı kıraathanede erkeklere yönelik, muhtarlık binasında ise bayanlara yönelik bilgilendirme seminerleri verildi. Yapılan seminerlerde toplam 76 mahalle sakini deprem konusunda bilgilendirildi. Ayrıca okulun Sivil Savunma Kulübü ve TKY Ekip üyeleri, 57 evi ziyaret ederek deprem öncesi, deprem anında ve deprem sonrası yapılacak tüm hazırlıklar görsel ve uygulamalı bir şekilde halka anlatılıyor.

Depreme dikkat çekmek isteyen 'Toplam Kalite Ekibi' okulun bahçesinde 100 metrekarelik bir alana, deprem bilgilendirme istasyonu kurdu. Bu istasyon, okulun personel ve öğrencilerine açık olduğu gibi mahalle sakinlerine de sürekli açık tutuluyor. İstasyonda da seminer ve ev ziyaretlerinde anlatılan deprem öncesi, deprem anında ve deprem sonrası yapılacak tüm hazırlıklar uygulamalı bir şekilde istasyonu ziyarete gelenlere gösteriliyor.

Proje kapsamında Okul Müdürü Ercan Negiz ve ekip üyeleri, katılımcılara 'katılım belgesi' verildi. Okul Müdürü Ercan Negiz, ''Bu projede amacımız, topluma faydalı olmak, bu doğrultuda ulaşılabilen her bireye deprem bilincini yerleştirmek ve aynı acıları bir daha yaşamamak adına depreme hazırlıklı olmaktır.'' açıklamasını yaptı.

Editör: TE Bilisim